Tillbaka

Barnmorska

Referensnummer AS965/2019
Sista ansökan 2020-04-26
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Förlossnings- och BB-avdelningen

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Är vi rätt för dej?


Obstetriken på Akademiska sjukhuset innefattar Förlossnings- och BB-avdelningen samt obstetriska specialistmottagningarna. Hos oss föder ca 4000 kvinnor barn per år. Vi bedriver en kvalificerad förlossnings- och BB-vård för länets invånare och specialistvård för regionen. För att värna om vårdkedjan och kompetensen alternerar barnmorskorna mellan förlossningen och BB. Vi har också ett tätt samarbete med Akademiska barnsjukhuset och strävar efter att vårda mor och barn tillsammans.

Som barnmorska inom obstetriken kommer du att arbeta med den gravida kvinnan och hennes partner, den nyblivna familjen och det nyfödda barnet. Vi värnar hela familjen och prioriterar den i allt vårt arbete. Vi arbetar i team med läkare och undersköterskor för att vara så kompletta som möjligt. Att vara barnmorska på Akademiska sjukhuset är ett spännande, självständigt arbete där du får möte många människor i olika situationer. Här kan du räkna med ett varierande arbete med utmanande arbetsuppgifter.

Är du rätt för oss?


Om du är sjuksköterska under barnmorskeutbildning kan du jobba på BB-avdelningen under din utbilding. Du har då begränsat ansvar och vårdar endast de förlösta och de nyfödda barnen. Som färdig barnmorska arbetar du med alla delar inom förlossnings- och BB-vården.

Läs gärna mer på om vår verksamhet på akademiska.se

Om det är länge sedan du arbetade  inom förlossningsvården erbjuder vi dej en individuellt anpassad introduktion så du återigen känner dej trygg i din yrkesroll. Om du är ny i yrket gör vi gemensamt en individuell plan där hänsyn tas till verkssamhetens såväl som dina behov.

Vi erbjuder


Vi kan erbjuda dej tillsvidareanställning eller vikariat. Vi har en arbetstidsmodell där rotation dag/natt minskar veckoarbetstiden i syfte att ge återhämtning. Tjänstgöringsgrad efter överenskommelse.

Vill du veta mer?


Avdelningschef BB Camilla Fröjdman Ahltin 018-617 02 19 eller avdelningschef förlossningsavdelningen Åsa Edström 018-617 27 27. För Vårdförbundet Johanna Bjarnolf 018- 611, för barnmorskeförbundet Ann-Sofie Brosché 018-611 56 93

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.