Tillbaka

Gruppchef till infektionsavdelning 30F

Referensnummer AS230/2020
Sista ansökan 2020-04-19
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde infektionssjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård? Sök då till vårt härliga team på infektionsavdelningen!  

Vi erbjuder dig en spännande och lärorik miljö där vi arbetar tillsammans kring patienten och där du som sjuksköterska har en väldigt viktig roll. I vårt uppdrag ingår högspecialiserad vård, forskning, utveckling och utbildning och vi arbetar kontinuerligt med att tillvarata medarbetarnas kunskaper, kompetens och erfarenhet. Arbetsuppgifterna är varierande, lärorika och utmanande och du kommer ständigt att utvecklas i din roll.  

VO infektion står inför en utvecklings- och expansiv fas där vi nu söker fler engagerade medarbetare som är redo att tänka nytt och har en vilja att påverka. Vi satsar på utbildning av medarbetare och utveckling av verksamheten, allt i syfte att ge patienterna den senaste och bästa vården.  

Ditt uppdrag


  • Personal. Du har ett delegerat ansvar för en grupp sjuksköterskor och undersköterskor. Du medverkar i rekrytering och lönesättning, har medarbetarsamtal och genomför rehabiliteringsåtgärder. Du arbetar strategiskt med uppföljning av din personal och deras utveckling. Du arbetar kontinuerligt med arbetsmiljöarbetet och du är delaktig i personalplaneringen.
  • Verksamhet. Här medverkar du i framtagning av avdelningens mål och du är delaktig i att följa upp och utvärdera målen. Du arbetar för att ge förutsättningar för personalen att vara med och utveckla verksamheten och patientvården. Du är delaktig i patientsäkerhetsarbetet på avdelningen.
  • Arbetsledning. Du arbetar operativt som sjuksköterska 1. Här leder du och fördelar arbetet under dagen. Ser till att arbetet för sjuksköterskor och undersköterskor flyter. Du arbetar med patientflöden och logistik. Du ansvar för att bemanningen är optimerad. Viss klinisk tjänstgöring ingår.
  • Handledare. Du handleder sjuksköterskor och undersköterskor i omvårdnadsarbetet för dagen.


Dina kvalifikationer


Leg sjuksköterska med erfarenhet av infektionssjukvård och/eller akutsjukvård. Då arbetet består av personliga kontakter ska du vara en god kommunikatör, lyhörd, och på ett föredömligt sätt arbeta och verka för samarbetet i teamet. Du är pedagogisk och organiserad i ditt arbetssätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. ?  

Vi är också intresserade av dina idéer och din kreativitet så du kommer att få möjlighet att arbeta med utvecklingsarbeten, implementera, följa upp och utvärdera framstegen. Du är bra på att organisera och är inte rädd för att styra upp när det behövs. Du tycker det är intressant och utvecklande med ledarskapsfrågor. Att inspirera och få andra att växa ser du som en självklarhet. Dessutom är du mogen att utvecklas som person. Har du erfarenhet som chef och /eller ledare sedan tidigare är det meriterande och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Om du tror att arbetet här kan vara något för dig, tveka inte att höra av dig! På Infektionsmottagningen får du möjlighet att arbeta i en trygg grupp med mycket kunskaper, lång erfarenhet och god stämning.  

Vi erbjuder


Förordnande som gruppchef med en tillsvidare grundanställning som sjuksköterska.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Karin Fischer Liddle 018-617 08 89

Facklig kontaktperson
Vårdförbundet 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker fortlöpande varför det är viktigt att skicka in ansökan så snart som möjligt.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.