Tillbaka

Avdelningschef intensivvårdsavdelning för nyfödda 95F

Referensnummer AS228/2020
Sista ansökan 2020-04-12
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Akademiska sjukhusets neonatalsektion består av avdelning 95F, barnsjukhusets hemsjukvård och neonatalmottagningen. Avdelning 95F är centrum för högspecialiserad intensivvård och nyföddhetskirurgi i Uppsala-Örebro regionen. Vi har idag 16 vårdplatser varav 8 för intensivvård. Målet är att öka vår kapacitet och öppna 20 vårdplatser utifrån vår vision Neo färväg 202020. I samarbete med kvinnokliniken samvårdar vi nyfödda barn på BB. Vi är också en del av Akademiska sjukhusets luftburna intensivvård och erbjuder en nationell transportverksamhet för intensivvårdskrävande spädbarn. Neonatal avdelningen har en engagerad, erfaren och kompetent personalgrupp som utvecklar vår familjecentrerade vård med barnet och dess familj i fokus. Verksamheten är växande och sektionen har idag 170 medarbetare.

Ditt uppdrag


Du bildar tillsammans med sektionschef och två bitr. avdelningschefer neonatalsektionens ledningsgrupp och tillsammans med sektionschefen har du ansvar för sektionens ekonomi. Du är närmaste chef för två bitr. avdelningschefer och har personalansvar för neonatalmottagningen och hemsjukvården. Våra bitr. avdelningschefer har ansvar för vårdutveckling och utbildning respektive chef- och ledarskap för våra fem gruppchefer. Du har ett övergripande ansvar för omvårdnadsfrågor, lönesättning och arbetsmiljö för omvårdnadsgruppen inom sektionen. Tillsammans med sektionschefen ingår du i Akademiska barnsjukhusets ledningsgrupp som består av sju sektionschefer och åtta avdelningschefer.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är erfaren chef med stort intresse för ledarskap. Du har erfarenhet av att leda andra chefer och drivs av att utveckla vården. Som person är du lagspelare, prestigelös och strategiskt nytänkande och dina viktigaste personliga egenskaper är förmågan att leda, entusiasmera och skapa delaktighet. Du är legitimerad sjuksköterska med adekvat specialistutbildning, gärna med erfarenhet av barnsjukvård/ neonatalvård och forskarutbildning är meriterande.

Vi erbjuder


Vi erbjuder ett 3-årsförordnande med möjlighet till förlängning med en grundanställning inom din profession. Tjänsten är tillsvidare på heltid.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


För mer information hör av dig till verksamhetschef Klas Ekström, +4618 617 14 90 eller +4672 231 48 38, klas.ekstrom@akademiska.se

Vårdförbundets representanter är Anna Backström och Ylva Ericksson 018-611 5950

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan, läs gärna mer om vår verksamhet på www.akademiska.se. Vi intervjuar och tillsätter tjänsten fortlöpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.


Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.