Tillbaka

Sjuksköterska till intensivvårdsavdelning 95F för nyfödda

Referensnummer AS221/2020
Sista ansökan 2020-09-07
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vill du arbeta med de allra minsta patienterna?

Vår verksamhet


Intensivvårdsavdelningen för nyfödda är ett center för högspecialiserad intensivvård (inklusive viss kirurgi för nyfödda) för regionens minsta och/eller sjukaste nyfödda barn. Avdelningen ansvarar även för sjukvården av de Uppsalabarn som har ett ökat behov av stöd, omvårdnad och sjukvård i samband med nyföddhetsperioden. Intensivvårdsavdelningen för nyfödda har ca 8–10 vårdplatser för intensivvård, ca 6–8 vårdplatser för intermediärvård. Med hjälp av sjukhusets intensivvårdshelikopter upprätthåller enheten en nationell transportverksamhet för intensivvårdskrävande spädbarn. Vi har en uppföljningsmottagning där en del barn följs upp till skolåldern. Vi har även ett team som arbetar med Barnsjukvård i hemmet.

På avdelningen arbetar barnsjuksköterskor, intensivvårdssjuksköterskor, anestesisjuksköterskor, barnmorskor, sjuksköterskor, undersköterskor och neonatologer. Vi arbetar med barnet och dess familj i fokus och söker nu fler sjuksköterskor som vill arbeta tillsammans med oss. Vi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö, oavsett om du är nybliven sjuksköterska eller om du har lång erfarenhet. Individanpassad introduktion.

Kvalifikationer


Du är sjuksköterska med intresse för att arbeta med för tidigt födda och sjuka nyfödda barn. Om du är intresserad av att bygga på med en specialistutbildning kan vi erbjuda flera olika inriktningar med lön.

Villkor


Vi söker nu flera sjuksköterskor. Vi kan erbjuda tillsvidaretjänster på 100%.

Har du frågor om tjänsten eller är intresserad av ett studiebesök på vår spännande arbetsplats, välkommen att kontakta:                                     Tillförordnad AC Ylva Thernström Blomqvist 018-6115831, ylva.thernström.blomqvist@akademiska.se, Bitr. AC Marianne Kjellgren 018- 617 2743 marianne.kjellgren@akademiska.se

Fackliga kontaktpersoner Vårdförbundet Anna Backström och Ylva Ericksson 018-611 59 50

Se filmen om oss; Världens bästa jobb!Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan som du skickar via länken nedan. Vi kommer att intervjua och tillsätta tjänsterna fortlöpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.