Tillbaka

Sjuksköterskor och ambulanssjukvårdare till ambulansen (Spontanansökan)

Referensnummer AS503/2015
Sista ansökan 2020-09-01
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Ambulanssjukvården Uppsala län

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Arbeta hos oss


Ambulanssjukvården blir allt viktigare i modern akutsjukvård. Många av de medicinska åtgärderna genomförs innan patienten når sjukhuset. I Uppsala län har vi integrerat ambulanssjukvården med övrig akutsjukvård. I länet finns 7 ambulansstationer. De ligger i Bålsta, Enköping, Huddunge, Skutskär, Tierp, Uppsala och Östhammar. Sjukvårdens larmcentral utgör en viktig funktion i den första kontakten med patienter i behov av ambulans. Larmoperatören är den första länken i vårdkedjan innan ambulansen eller ambulanshelikoptern når fram.

Våra anställningskrav


Att arbeta inom ambulanssjukvården är utmanande och spännande. Stora krav ställs på medicinska kunskaper, fysisk uthållighet och förmågan att lösa problem. Vår rekrytering skiljer sig därför en aning åt mot vanlig sjukvård. Våra anställningskrav är satta dels för att de krävs för att klara arbetet i sig men även för att förebygga arbetsskador. Förutom de formella anställningskraven ska du även visa ett stort intresse för att arbeta med människor.

Sjuksköterska


Du är legitimerad sjuksköterska med erfarenhet inom akutsjukvård. Det är meriterande med vidareutbildning inom ambulanssjukvård. B-körkort är obligatoriskt, det är meriterande om du har körkort med C1/C-behörighet, alternativt B-körkort utfärdat före 1 juli 1996.

Ambulanssjukvårdare


Du är ambulanssjukvårdare med behörighet för utryckningskörning och har erfarenhet från akutsjukvård. Du har god förmåga att framföra fordon i stadstrafik och på landsväg med framförhållning och planering. Du ska ha körkort med C1/C-behörighet, alternativt B-körkort utfärdat före 1 juli 1996.

Innan anställning för tjänsterna sjuksköterska och ambulanssjukvårdare genomgår du lämplighetstest i form av fystest, körprov, intervju med avdelningschefer samt en inventering av medicinska kunskaper. Du ska då också lämna in ett simintyg (200 m).

Larmoperatör


Du är sjuksköterska med minst 3 års erfarenhet från akutsjukvård. Det är meriterande om du har erfarenhet från ambulanssjukvård och larmcentralsarbete. Det är viktigt att du är stresstålig och har god simultankapacitet för att kunna utföra flera arbetsuppgifter samtidigt. Du har god vana av arbete med olika datasystem/teknikplattformar. Arbetsuppgifterna kräver att du behärskar det svenska språket fullt ut i både tal och skrift och har goda kunskaper i engelska. Du är en god kommunikatör som kan lyssna, ge instruktioner och har lätt att tänka om och tänka nytt.

Vill du ha mer information?


Läs gärna mer om vår verksamhet på vår hemsida:
https://www.akademiska.se/for-vardgivare/verksamhetsomraden/ambulanssjukvard/
Om du har frågor är du välkommen att kontakta respektive avdelningschef.

Enköping och Bålsta
Avdelningschef Niklas Rosengren 070-277 28 44

Tierp och Skutskär
Avdelningschef Heléne Wahlgren 070-611 24 88

Uppsala och Huddunge
Avdelningschef Lars Westman 018-611 94 83

Östhammar
Avdelningschef John Wigertz, tel 070-611 94 21 

Sjukvårdens larmcentral
Avdelningschef David Amour 070-611 15 04

Ansökan


Vi vill göra dig uppmärksam på att du genom att registrera din ansökan inte automatiskt kommer med i urvalet för samtliga lediga tjänster som vi annonserar ut. För att finnas med i urvalet till dessa tjänster behöver du registrera en ansökan för respektive tjänst. Genom att du skickar din ansökan intygar du samtidigt att du uppfyller anställningskraven som vi presenterat ovan, så läs nog igenom anställningskraven först. Vi vill att din ansökan innehåller personligt brev, CV, betyg samt två referenser. Det finns möjlighet att ladda upp dessa i ansökningsformuläret.

Välkommen med din ansökan som du skickar via länken nedan!Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare