Tillbaka

Sjuksköterska till öron, näs- och halsavdelning 85F1

Referensnummer AS1029/2019
Sista ansökan 2020-04-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde öron, näs-och hals

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Verksamhetsområde öron, näs- och halssjukdomar diagnostiserar och behandlar vuxna och barn med sjukdomar som berör öron, näsa, bihålor, munhåla, svalg, luftvägen, matstrupen, samt hörsel och balans. Vi bedriver både basal och högspecialiserad vård och vi har planerad och akut verksamhet. Den akuta verksamheten innebär att vi har jourverksamhet på kvällar, nätter och helger och kan då få ta hand om patienter med akuta andningsproblem och stora blödningar från munhåla och svalg. Öron, näs- och halsjouren innebär även en viss telefonrådgivning och den genererar ofta akuta inläggningar av infektionspatienter. Vårdtiden varierar från mindre än ett dygn till flera veckor.

Läs gärna mer om tungcancer här 

Ditt uppdrag


Du kommer att arbeta på öron, näs-och halsavdelningen med basal- och högspecialiserad vård. I den basala vården ingår sedvanligt sjuksköterskearbete på en kirurgavdelning med pre- och postoperativ vård och i den högspecialiserade vården ingår t ex luftvägsproblematik, avancerad tumörkirurgi i huvud- halsregionen, stora blödningar från näsa och svalg, trakeostomerade patienter och öron, näs- och halsjour.

Dina kvalifikationer


Du är utbildad sjuksköterska, antingen nyexaminerad eller med några års erfarenhet.

Din kompetens


Du ska ha en vilja att utvecklas som sjuksköterska och även vara med och driva samt utveckla avdelningen. Du ska tycka om variation i arbetet och eftersom det snabbt kan förändras så ser vi gärna att du har lätt för att ställa om och kunna prioritera samt ha förmågan att kunna fatta snabba beslut.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. Du anställs på rotationstjänst men vi är öppna för en dialog om du föredrar att enbart arbeta kväll, helg alt enbart natt.

Du erbjuds fem veckors introduktion på avdelningen. Introduktion på jourmottagningen tar man i ett senare skede och då gör man pass på både öron, näs- och hals-mottagningen och på avdelningens jourmottagning. I slutet av introduktionen görs en avstämning och vid behov kan denna förlängas.

På öron, näs- och halsavdelningen får du en kunskap i sjukdomar i de övre luftvägarna vilket kan vara en bra grund om du har planer på att så småningom vidareutbilda dig inom IVA-sjukvård, ambulans eller narkos. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Karin Andersson, 018-611 37 96
Gruppchef Maria Jedroum, 018-611 53 34
Facklig företrädare, Vårdförbundet, 018- 611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.