Tillbaka

Sjuksköterska till mag-tarm och njuravdelning 100B2

Referensnummer AS140/2020
Sista ansökan 2020-04-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Mag- tarm och njuravdelning 100B2 tillhör verksamhetsområdet specialmedicin, hud och reumatologi. Hos oss bedriver vi en högspecialiserad verksamhet som är inriktad på utredning och behandling av patienter med mag-tarm, - lever, - och njursjukdomar. Avdelningen har 17 vårdplatser vardagar och 12 vårdplatser helger, som sjuksköterska jobbar du tillsammans med en undersköterska i ett vårdlag och ansvarar för 5-7 patienter. Utöver vårdlagen så har vi en resurssjuksköterska samt vardagar även en inskrivningssjuksköterska. Våra patienter kommer både akut och planerat så arbetsbelastningen kan variera snabbt.

Avdelningen har precis flyttat till nya 100-huset, här har vi fått stora, fina lokaler och endast enkelrum till patienterna. Vi kommer under våren införa nya arbetssätt som bla innebär en mer personcentrerad vård, detta för att driva utvecklingen av det patientnära arbetet framåt.

Vill du vara med? Ta då chansen att få utvecklas som sjuksköterska på en ”ny” spännande avdelning med fantastiska kollegor!

Är vi rätt för dig?


Vill du utvecklas och samtidigt vara med och utveckla vår nya avdelning i 100-huset? Är du redo för en avdelning med spännande specialiteter? Är god sammanhållning och högt i tak viktigt för dig? Om du letar efter utmaningar och vill ha roligt på jobbet kan vi vara rätt för dig. 

Är du rätt för oss?


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, alt. examinerad sjuksköterska som ansökt om legitimation. Här krävs det att du alltid har patienten i fokus och har en god prioriteringsförmåga där du snabbt kan variera arbetstempo. Om du också är en positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö är du rätt för oss. 

Introduktion och kompetensutveckling


Oavsett om du är nyutexaminerad eller har erfarenhet som sjuksköterska är det viktigt att du får en bra introduktion samt möjlighet till kompetensutveckling.

Vi erbjuder:
• Individuellt anpassad introduktion samt regelbundna uppföljningar med vår utbildningssjuksköterska.

• Är du nyutexaminerad sjuksköterska ingår du i sjukhusets kliniska utvecklingsår

• Som nyutexaminerad sjuksköterska har du en utsedd mentor varje arbetspass under den första tiden

• Regelbundna föreläsningar och planerade utbildningsturer

• Hospitering på andra enheter inom vårt verksamhetsområde

• Möjlighet att åka på regionmöten, kongresser

• Externa utbildningar inom våra specialiteter

Villkor


Vi erbjuder en tillsvidareanställning som sjuksköterska 75%-100%, med tillträde 1 maj  eller enligt överenskommelse. Arbetstiderna är förlagda till dag, kväll, natt och helg, för nattjänstgöring krävs dock att du arbetat minst ett år som sjuksköterska.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

För mer information


Avdelningschef Lena Blom 018-611 27 05
Biträdande avdelningschef Åsa Lidman 018-611 39 07
Facklig företrädare för Vårdförbundet, Vårdförbundet växel 0771-420420

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.