Tillbaka

Kurator till Akademiska barnsjukhuset

Referensnummer AS101/2020
Sista ansökan 2020-03-04
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Barnsjukhuset är Akademiska sjukhusets barnklinik. Våra kuratorer hör till Barnsjukhusets psykolog- och kuratorsavdelning som ingår i Barnsjukhusets multidisciplinära team, en verksamhet bestående av åtta olika yrkeskategorier bl. a fysioterapeuter, psykologer, förskollärare och dietister.

Ditt uppdrag


Som kurator på Akademiska barnsjukhuset arbetar du främst med patientens (barnets) vårdnadsgivare och har ett familjecentrerat perspektiv. Du arbetar både i slutenvård mot avdelningar där barn vårdas på Akademiska sjukhuset och öppenvård gentemot Barnsjukhusets specialistmottagningar. Du gör psykosociala bedömningar, bedriver psykosocialt behandlingsarbete, stödjer föräldrarna i kontakten med sociala myndigheter och informerar familjerna om deras rättigheter. Du samverkar även med sjukvården i stort samt med andra myndigheter. En stor del av arbetet går ut på att hålla kris- och stödsamtal samt att stötta föräldrarna i svåra situationer. 

Dina kvalifikationer


Du har en socionomexamen. Legitimation som hälso- och sjukvårdskurator samt erfarenhet av arbete med barn och familjer är meriterande. Stor vikt läggs vid god samarbetsförmåga och personlig lämplighet. 

Vi erbjuder


Vi erbjuder en heltidstjänst tillsvidare med tillträde så snart som möjligt, enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Christine Gibson: christine.gibson@akademiska.se 
Facklig företrädare för Akademikerförbundet SSR, kurator Maria Hagstedt 018–611 36 72 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi kommer att intervjua fortlöpande under ansökningstiden. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.