Tillbaka

Intensivvårdssjuksköterska med utbildningsansvar till Brännskadecentrum

Referensnummer AS96/2020
Sista ansökan 2020-03-08
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde plastik- och käkkirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Brännskadecentrum är en av landets två enheter där nationell högspecialiserad vård av brännskador bedrivs (tidigare benämnt som rikssjukvård). Här arbetar vi i multidisciplinära team, alltid med patienten i fokus. Vi vårdar brännskadepatienter från det akuta skedet, med behov av avancerad intensivvård, till intermediärvård och slutligen rehabilitering före patienten skrivs ut. Detta ger en kontinuitet i vården och en nära kontakt med patient och anhöriga. På avdelningen finns en operationssal där våra patienter opereras. I vår verksamhet ryms även en mottagning där vi tar emot mindre skador samt vårdar patienter som skrivits ut från avdelningen. Hos oss arbetar intensivvårdssjuksköterskor, anestesisjuksköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, kurator, dietister, plastikkirurger och intensivvårdsläkare.

Ditt uppdrag


Uppdraget som intensivvårdssjuksköterska
Som intensivvårdssjuksköterska på Brännskadecentrum ansvarar du för vården av en till två patienter med varierande behov av intensivvård, detta då vårdtiderna ibland kan vara långa. Våra patienter har ett stort omvårdnadsbehov där stort fokus ligger på smärta, nutrition och sårvård. Du ansvarar för att leda och fördela arbetet inom teamet runt patienten. På kvällar och helger kan du också ha ett platsansvar.

Uppdraget som utbildningsansvarig
Som utbildningsansvarig på Brännskadecentrum ansvarar du för att tillsammans med avdelningsledningen, ansvara för planering av studiedagar, introduktion och uppföljning av medarbetare. Du bidrar med driv och entusiasm och du ansvarar vidare för att upprätthålla en kontinuerlig och god utbildning inom medicinsk teknik och omvårdnadsområdet.
Personlig utveckling så väl som verksamhetsutveckling är för dig en självklarhet och du arbetar aktivt med detta i din yrkesutövning. Tillsammans med dina kollegor skapar du en god arbetsmiljö och bidrar med en positiv inställning i arbetsgruppen.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom intensivvård. Du har ett flexibelt och nyfiket förhållningssätt och god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning på heltid som intensivvårdssjuksköterska 50% och utbildningsansvarig 50%. Tillträde efter överenskommelse.

Som anställd på Akademiska sjukhuset har du som en personalförmån möjlighet att använda dig av Friskhusets tjänster. Här har du som anställd tillgång till ett välutrustat gym med generösa öppettider, ett brett utbud av gruppträningspass och därutöver allt från stresskurser till massage.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Ann Vestin 018-611 50 87
Biträdande avdelningschef Ulrica Ahlinder 018-611 40 14
Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Läs gärna mer om vår verksamhet på vår hemsida.

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning sker löpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.