Tillbaka

Undersköterskor till geriatriken i Uppsala sommar 2020

Referensnummer AS94/2020
Sista ansökan 2020-04-12
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde geriatrik

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Verksamhetsområde geriatrik bedriver vård som spänner mellan akut omhändertagande till rehabilitering och utskrivningsplanering för patienter som är över 65 år. Du tar emot personer direkt från ambulans, akutmottagning och på remiss från andra avdelningar. Du vårdar personer med många olika hälsotillstånd. Geriatriken i Uppsala består av två slutenvårdsavdelningar med olika inriktningar: geriatriska medicinavdelningen 30A och geriatriska ortoped- och strokeavdelningen 50E2 (snart 30B).

Grunden för det geriatriska arbetssättet är arbetet i teamet utifrån personcentrerad vård. Teamet består av dig som undersköterska och sjuksköterska, läkare, fysioterapeut, arbetsterapeut och vid behov apotekare, kurator, dietist och logoped.

Ditt uppdrag


Som undersköterska ansvarar du för den basala omvårdnaden. Du observerar, bedömer och utför god basal omvårdnad. I dina arbetsuppgifter ingår även att ta venprover, sätta KAD och koppla sondmat. Finns även en möjlighet, beroende på tidigare erfarenhet, att erhålla delegering i viss läkemedelshantering (såsom inhalationer, ögondroppar, insulin) som ger dig möjlighet att utvecklas inom din profession.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är utbildad undersköterska, sjuksköterske- (från termin 3) eller läkarstudent (från termin 5). Du har god kunskap och färdighet i den basala omvårdnaden. Då arbetet ofta är fysiskt ansträngande är det ett krav att du har god fysik. Du har även god datavana och det är meriterande om du kan journalsystemet Cosmic. 

Din kompetens


Variationen i arbetet gör att du som söker skall vara flexibel, ansvarsfull och kunna ställa om till akuta situationer samt vara beredd att hoppa in där det behövs. Du tycker om att arbeta med äldre människor, har ett gott bemötande samt en bra samarbetsförmåga. Du är också en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder


Vi erbjuder dig ett sommarvikariat under perioden juni-juli-augusti med möjlighet till förlängning alternativt timanställning till hösten. Du får placering på en av våra geriatriska avdelningar, vi försöker tillgodose om du har särskilt önskemål om vilken avdelning.

Du erhåller ett introduktionsprogram och vi anpassar din introduktion utifrån tidigare erfarenheter.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef 30A  Lena M Mattsson 018-611 39 66, lena.m.mattsson@akademiska.se
Gruppchef 50E2 Stina Lindmark 018-611 88 87
Gruppchef 50E2 Pernilla Sverin 018-611 26 92
Facklig representant, kommunal Carola Carlbom 018-611 70 04

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval, intervjuer och tillsättning kan ske löpande under ansökningstiden, så avvakta inte med att lämna in din ansökan.  Sista ansökningsdag 31/3 2020. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.