Tillbaka

Operationskoordinator till öron-, näsa och halsmottagningen

Referensnummer AS1062/2019
Sista ansökan 2020-02-20
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde öron-näs och halssjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


På öron-, näs- och halsmottagningen undersöks, utreds och behandlas patienter med sjukdomar som berör öron, näsa och bihålor, munhåla och svalg, luftvägen, matstrupen samt balans och hörsel. Antalet läkarbesök vid mottagningen är 26.000 per år. Därtill kommer 6000 sjuksköterske-, audionom-, psykolog-, och undersköterskebesök per år med sömnregistrering, hörselutredningar, näsfunktionsmätningar och annat.

På mottagningen bedrivs akut och planerad specialistvård samt högspecialiserad vård. De akuta besöken utgörs främst av patienter med svåra infektioner inom öron-, näs- och halsområdet, övre luftvägs- och sväljningsproblem, blödningar och yrsel. Den högspecialiserade vården, som till stor del är region- och riksvård, innefattar patienter med tumörsjukdomar, luftvägssjukdomar och bihålesjukdomar, otokirurgiska sjukdomar och hörselsjukdomar.

Vid mottagningen bedrivs även klinisk forskning, Undervisning och utbildning av blivande läkare och det utgör en viktig del av verksamheten och pågår under större delen av året. Mottagningen är öppen dygnet runt och bemannas av sjuksköterskor, undersköterskor och kanslister från mottagningen mellan 7-17 måndag-fredag. Under övrig del av dygnet och helger flyttas mottagningen till avdelning 85F1 och bemannas av personal från avdelning.

Ditt uppdrag


Som operationskoordinator inom verksamhetsområde öron-näs och halssjukdomar kan du räkna med ett spännande och utmanade arbete där du får möta människor i många olika situationer. Du blir en del av ett specialiserat team som koordinerar patientens vårdkedja på ett optimalt sätt. Ni stöttar och hjälper varandra i teamet samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Allt från patientregistrering och rådgivning, daglig operationsplanering till läkemedelsrådgivning och medicinska bedömningar kommer att ingå i dina arbetsuppgifter. Arbetet kräver ett nära samarbete med ansvariga chefer, läkare, vårdavdelningar och övrig personal.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som har god datorvana, du sätter alltid patienten i fokus och är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Tjänsten som koordinator kräver stor planerings- och samarbetsförmåga då du koordinerar hela verksamhetsområdets operationer och har många kontakter. En organisatorisk förmåga med känsla för att se helhet och lösningar är otroligt viktigt för att kunna klara arbetet. Du behöver ha förmågan till att kunna prioritera dina arbetsuppgifter och klara av perioder med hög arbetsbelastning. Du är dessutom en engagerad och glad kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö och har ett intresse för utvecklingsarbete. Har du detta kombinerat med nyfikenhet och noggrannhet kan du vara rätt för oss. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder


Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på heltid. Bekväm arbetstid måndag- fredag. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Helen Orest 018-611 52 70
Fackliga kontaktperson: Erika Elenius 018-611 53 46

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Rekrytering kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.