Tillbaka

Medicinteknisk ingenjör

Referensnummer AS74/2020
Sista ansökan 2020-02-23
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde medicinsk teknik och sjukhusfysik

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Verksamhetsområdet medicinsk teknik och sjukhusfysik - MTF består av ca 110 medarbetare. Vi arbetar inom Region Uppsala för att betjäna patienten genom att stödja de medicinska och administrativa verksamheterna. Vi utvecklar, förvaltar och underhåller verksamhetens medicintekniska utrustningar.

Ditt uppdrag


Som medicinteknisk ingenjör hos oss kommer du att få utföra kvalificerat medicintekniskt arbete där fokus ligger på avhjälpande och förebyggande underhåll, utbildning av vårdpersonal, kvalitets och säkerhetsrelaterat arbete samt teknisk rådgivning och medverkan vid anskaffning. Arbetsområdet är Region Uppsala, där Akademiska sjukhuset är den största kunden. Du kommer att tillhöra sektionen för Medicinsk teknik och placeras inom Elektromedicin -, Kirurgi och Optik (EKO). Där kommer du ingå i teknikgruppen Kirurgi vilket omfattar diatermi, endoskopi, laser och borrar/sågar m.m.

Dina kvalifikationer


Vi vänder oss främst till dig som har yrkesmässig erfarenhet inom området. Det är meriterande ifall du har en högskoleutbildning inriktad mot medicinteknik eller annan teknisk utbildning/yrkeserfarenhet som av arbetsgivaren kan anses vara likvärdig. Det är även önskvärt att du har IT-kunskap för att hantera de utrustningar som vi har uppkopplade mot nätverk mm.

Din kompetens


Arbetsuppgifterna är av varierande karaktär vilket kräver förmåga att självständigt eller i grupp hantera detta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du har lätt för att kommunicera, bygga goda relationer, skapa förtroende både internt och hos våra kunder. Som person är du noggrann och ansvarstagande, kan utrycka dig väl i både tal och skrift, framförallt i svenska språket. Då teknisk dokumentation oftast är på engelska krävs goda kunskaper i detta språk. Vi ser gärna att du har B-körkort då våra kunder finns i hela Regionen.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Gruppchef Medicinsk teknik (MT) Mecdel Yildiz tel 018-611 33 50

Fackliga kontaktpersoner: 
SACO, Leif Sandberg 018-611 60 65
Vision, Tomas Mäkinen 018-611 22 67

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.