Tillbaka

Sjuksköterska till reumatolog och hudavdelningens sju vårdplatser

Referensnummer AS69/2020
Sista ansökan 2020-02-26
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Med patienten i fokus tar vi möjligheten att stärka och utveckla vår verksamhet. Vi ställer höga krav på kompetens och utvecklingsvilja, men ger också utrymme för flexibilitet och egna innovationer.

Vi bedriver en högspecialiserad vård inom reumatologi och dermatologi. Vi arbetar brett med utredningar, vård och behandling av patienter med reumatiska autoimmuna tillstånd, inflammatoriska led- och systemsjukdomar samt patienter med olika typer av hudsjukdomar och komplexa sår. Totalt består sektionen för reumatologi och hud av tre enheter: slutenvård, dagvård och mottagning. Slutenvårdsavdelningen har sju vårdplatser och våra patienter kommer huvudsakligen planerat men även akut via vår egen dagsjukvård eller mottagning.

Reumatologin har över 80 olika diagnoser. De vanligaste sjukdomarna vi handlägger på vår slutenvård är SLE, systematiska vaskuliter som Granulomatös polyangit – GPA, Systemisk skleros, Myosit, m fl tillstånd.

För våra sju patienter består vårt arbetsteam av vårdlagsansvarig sjuksköterska och undersköterska samt vårdlagsresurser. Våra patienter kommer huvudsakligen för utredning eller behandling. Hos de patienter som kommer för utredning består arbetet till stor del av klinisk bedömning, provtagning och förberedelser inför undersökningar. Våra behandlingspatienter kommer inplanerat för infusionsbehandling under ett förutbestämt antal vårddagar. Dessa patienter kommer regelbundet och som sjuksköterska har man här fokus på behandlingsresultat, biverkningar och medicinteknik.

Är vi rätt för dig?


Vi söker nu dig som trivs med att jobba med elektiv vård på en liten enhet. För oss är det viktigt att ha en strategisk grund att arbeta utifrån där både den fysiska och psykiska arbetsmiljön står i fokus. Arbetet på enheterna präglas av en god teamkänsla med fokus på att utföra en högkvalitativ vård. Verksamhetsutveckling och reflektion är viktigt och en kontinuerlig process hos alla våra medarbetare. För att nå våra mål arbetar vi för att främja individuell utveckling tillsammans med ett organisatoriskt lärande.

Det här erbjuder vi:


  • Individuellt anpassad introduktion med regelbundna uppföljningar
  • Interna föreläsningar och schemalagda utbildningstillfällen
  • Ansvarsområde för vidareutveckling
  • Kliniskt utvecklingsår – för nyexaminerade
  • Vidareutbildning i Reumatologi 15hp
  • Vidareutbildning i Reumatologisk farmakoterapi 7,5hp
  • Vidareutbildning i Klinisk sårbehandling i praktiken 7,5hp
  • Externa kurser, konferenser och kongresser

Villkor:


Vi erbjuder tillsvidareanställning eller vikariat. Arbetstiden kommer främst att vara förlagt till dag och kväll samt helg alternativt natt. Tjänstgöringsgrad och tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer och tillsättning av tjänst sker fortlöpande.

För mer information


Avdelningschef Karin Ahlström 018-617 11 51
Biträdande avdelningschef Linnea Lönn 018-611 99 95

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.