Tillbaka

Sjuksköterska (natt) till psykiatriavdelning 4A.

Referensnummer AS1047/2019
Sista ansökan 2020-03-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


På psykiatriavdelning 4A bedrivs heldygnsvård för patienter över 18 år. Psykiatriavdelning 4A består av 11 platser och är inriktad mot patienter med affektiva diagnoser och en beroendeproblematik. Inläggning sker antingen via den psykiatriska akutmottagningen eller öppenvården. Fem av dessa platser är speciellt inriktade mot patienter diagnosticerade med en komplicerad smärtproblematik, där har vi ett nära samarbete med Smärtcentrums specialistläkare för utredning och behandling. Denna verksamhet är unik för Uppsala och vi tar emot patienter från hela landet.
Verksamheten tillhör sektionen för Beroende- och neuropsykiatri, en sektion i framkanten där forskning och utveckling av vården är prioriterat. Vi arbetar ständigt med att förbättra patientvården och är måna om att anhöriga får en aktiv roll i patienternas tillfrisknande samt ett stöd. Vi erbjuder regelbunden handledning till all personal.
På avdelningen arbetare det läkare, sjuksköterskor, skötare, receptarie och kurator. Det finns även en sjukgymnast för smärtpatienterna. Utifrån patienternas individuella behov samarbetar vi med dietist och konsulterar övriga psykiatriska specialistinriktningar vid Akademiska sjukhuset, för att säkerställa att patienterna får mycket god omvårdnad och en bra planering inför utskrivning.

Ditt uppdrag


Som sjuksköterska på avdelning 4A kommer du att ha en central roll i att bedöma och ge omvårdnad runt patienten, både ur ett psykiatriskt och somatiskt perspektiv. Du arbetar i ett nära team med skötare samt med kollegor på vår systeravdelning 4B. Vi kan erbjuda en stimulerande arbetsplats då Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus med uppdrag att bedriva sjukvård, forskning, utbildning och utveckling.

Arbetsuppgifter som sjuksköterska:
• Leder omvårdnadsarbetet med patienternas hälsa i fokus.
• Har omvårdnadssamtal med patienter.
• Genomför behandling i samarbete med ansvarig läkare.
• Fördelar arbetsuppgifter i omvårdnadsgruppen.
• Observation av sömn, aktuellt mående, abstinenssymtom och ångest samt regelbunden dokumentation.
• Administrerar läkemedel och prover.
• Medverkar i kvalitetsarbete inom ditt kompetensområde och deltar i övrigt forsknings- och utvecklingsarbete.

Dina kvalifikationer


Vi söker legitimerad sjuksköterska. Meriterande är om du erfarenhet av psykiatri. Vi sätter stor vikt vid personliga egenskaper och ser att du har en god helhetssyn och sätter omvårdnaden i fokus. Du tycker om att samarbeta och är flexibel. För dig som är nyutbildad sjuksköterska erbjuder Akademiska sjukhuset ett Kliniskt utvecklingsår på 20 % av din arbetstid, där fokus ligger på kliniska färdigheter och professionen.

Vi erbjuder


Ett vikariat med start enlig ök. fram till 7/6-2020 med möjlighet till förlängning. Tjänstgöringsgraden är på 55% då en av våra sjuksköterskor är halvtidsjukskriven. Arbetstiden är förlagd nattetid men önskar du även arbeta en del kvällar så kommer möjligheten att finnas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef 4A, Ida Hall, 018-611 21 17
Biträdande avdelningschef 4A, Pouran Rezaee Ahan, 018 – 611 53 68
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden och tjänsten kan därför tillsättas innan ansökningsdagen passerat. Inför tillsättning tas utdrag ur Misstanke- och belastningsregistret. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.