Tillbaka

Undersköterska – Uppsala. Kom till Röntgen!

Referensnummer AS47/2020
Sista ansökan 2020-02-23
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde: bild- och funktionsmedicinskt centrum

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


På bild- och funktionsmedicinskt centrum utförs årligen cirka 200 000 undersökningar per år och behandlingar med en lång rad olika modaliteter: MR, CT, konventionell röntgen, intervention, ultraljud, SPECT och PET.
Bild- och funktionsmedicinskt centrum har ca 350 anställda och verksamhet dygnet runt. Vi befinner oss i en extremt spännande period där radiologiska undersökningar efterfrågas med ett ständigt ökande behov, med hög kompetens hos våra medarbetare. Vi tar emot avancerade fall inom region Uppsala och får även förfrågningar från resterande av Sverige, då vi innehar specialkompetens samt bedriver högspecialiserad vård med inriktning radiologi.

Tycker du om utmaningar, ha varierande arbetsuppgifter och få möjlighet att växa? Det kan du få hos oss, ett specialistsjukhus och en arbetsplats där vi tror på ditt engagemang för arbete inom vården.

Ditt uppdrag


I din roll som undersköterska kommer du att arbeta i team med röntgensjuksköterskor eller undersköterskor där du kommer vara placerad på t.ex. Lab eller väntrum där vi utför radiologiska undersökningar av patienter.
Vid anställning vid thorax- och bukavdelningen kommer du även få vara placerad på vår ultraljudsenhet. Vi ligger i framkant hur undersköterskor arbetar på ultraljud hos oss och får många frågor från resterande Sverige om våra arbetsmetoder. Hos oss har undersköterskan en central roll i nära samarbete med våra läkare på ultraljud, där det krävs att man kan samarbete i team med både läkare men även dina kollegor.

Dina kvalifikationer


Vi söker nu en utbildad undersköterska till våra avdelningar: muskuloskeletal- och barnavdelningen samt thorax- och bukavdelningen. Du är en trygg och stabil person som kan arbeta i en omväxlande miljö och trivs med ett högt tempo. Du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift. Dina arbetsuppgifter och den dagliga kontakten med människor ställer höga krav på att du är serviceinriktad, anpassningsbar och har god samarbetsförmåga, dessutom behöver du vara noggrann och se positivt på arbetet. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenheter inom radiologi alternativt arbete med sjukhusvård men stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. 

Vi erbjuder


Vi erbjuder tillsvidareanställning där tillträde sker enligt överenskommelse, provanställning kan komma att tillämpas. Arbetet innebär tjänstgöring dagtid, kvällar och helger. Nattjänstgöring kan komma att ingå. 

Vi har konkurrenskraftiga löner och ett av landets bästa kollektivavtal! Vi erbjuder också interna utbildningar och stödjer våra medarbetare om man vill fördjupa sig inom något. Arbetet innebär stor variation med lätta och avancerade undersökningar, rutin som akutfall. Sjukhuset erbjuder även fri tillgång till ett sjukhusgym som har ett brett utbud som t.ex. gym, gruppträning, personliga hälsoprogram, kostrådgivning, massage och mycket mer. Läs gärna mer om vilka förmåner Akademiska Sjukhuset erbjuder dig som medarbetare i vår förmånsbroschyr.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Linus Jakobsson, +46 18 611 9052, linus.jakobsson@akademiska.se
Avdelningschef Veronika Abrahamsson, +46 18 611 4905, veronica.abrahamsson@akademiska.se
Fackliga kontaktpersoner Vårdförbundet, Sanja Cikota 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.