Tillbaka

Sjuksköterska (natt) till urologavdelningen

Referensnummer AS13/2020
Sista ansökan 2020-02-29
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde urologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


På urologavdelningen vårdas patienter med sjukdomar i njurar, urinledare, urinblåsa, prostata, urinrör och testiklar. Många av patienterna kommer från vår sjukvårdsregion och vissa fall från övriga Sverige och utlandet. Patienter kommer dels via elektivt intag för planerad åtgärd/operation men också med akuta urologiska besvär som till exempel sepsis, hematuri och urinstämma med njursvikt, via akutmottagningen. Eftersom det vårdas både postoperativa och akuta patienter på urologavdelningen får du som sjuksköterska en bred kunskap inom kirurgisk och medicinsk omvårdnad.

Kliniken opererar fem dagar i veckan, framförallt patienter med cancerdiagnoser men även sten- och rekonstruktiv kirurgi genomförs. Vårdtiden varierar från några timmar till 10–14 dagar, vilket gör att arbetet är mycket omväxlande.

Som nyanställd sjuksköterska får du upp till 5 veckors introduktion som anpassas efter dina tidigare erfarenheter. Introduktionen kommer att ske på dag-, kväll och nattpass.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig med svensk sjuksköterskelegitimation som har ett intresse för urologi och som är ute efter ett spännande arbete som kommer ge en bred erfarenhet. Vi ser gärna att både du med erfarenhet i yrket och du som nyutexaminerad sjuksköterska kommer och utvecklas tillsammans med vår arbetsgrupp.

Din kompetens


Du ser och förstår din roll i teamet runt patienten samtidigt som du tar egna initiativ för att arbeta självständigt. Du tycker det är roligt med omväxlande arbetsuppgifter. Du planerar och lägger upp ditt arbete på ett strukturerat sätt men klarar av att prioritera om då det behövs. Du har god förmåga att samarbeta med personer från olika yrkeskategorier samt lyssnar och kommunicerar på ett öppet sätt.

Vi erbjuder


Vi erbjuder tillsvidareanställning med tjänstgöringsgrad 100 % där provanställning kan komma att tillämpas. Vi kan också erbjuda timanställning. Tjänsten innefattar nattjänstgöring både vardagar och helger. Urval och tillsättning sker fortlöpande. Är du intresserad av att hospitera hos oss för att se vår verksamhet, kontakta Emma nedan.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

För mer information


Biträdande avdelningschef, Emma Strandqvist 018 – 617 15 77 alt emma.strandqvist@akademiska.se
Facklig kontaktperson, Vårdförbundet, nås via växeln 018 – 611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.