Tillbaka

Sjuksköterska i psykiatri

Referensnummer AS1181/2019
Sista ansökan 2020-02-19
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Psykiatriavdelning 1 är en akutavdelning med heldygnsvård som ingår i vårdkedjan psykovård inom verksamhetsområde psykiatri på Akademiska sjukhuset. Vi vårdar personer med psykossjukdom och psykostillstånd samt gör psykosutredningar. Vi har ett nära samarbete med öppenvård och kommuner i hela länet. Vi utvecklar ständigt samarbetet med övriga psykiatriska inriktningar i huset. 

Vi arbetar hälsofrämjande och har skapat en arbetsplas med bra mix av personal med olika bakgrund och kompetens, vi har ett aktivt friskvårdsombud som ordnar olika träningsprojekt samt sociala aktiviteter som stärker teamkänslan. Vi har ingen hyrpersonal och många intressanta ansvarsområden som är under utveckling. Vi deltar i forskning om återhämtning där patientutbildning i grupp pågår. Vi arbetar också med att införa personcentrerad vård.

Vi söker dig som tillsammans med övriga medarbetare vill vara med och utveckla vården för patienter på psykiatriavdelning 1. Viktigast av allt är att du har patientsäkerheten i fokus och vill bidra till att utveckla teamkänslan tillsammans med oss för en bra och hållbar arbetsmiljö. 

Ditt uppdrag


Som sjuksköterska i psykiatri:
-leder och ansvarar du för patienternas omvårdnad med samtal, bedömningar och psykiatrisk omvårdnad, utför sjuksköterskeuppgifter och samordning utifrån patientens behov
-är arbetsledare på ditt arbetspass
-deltar i utveckling och förbättringsarbete utifrån intresse och kompetens

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av och intresse för psykosvård samt utveckling.

Vi erbjuder


Vi erbjuder ett vikariat med omgående start tom 5/6-2020 med möjlighet till förlängning. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Ann-Sofi Stadell, 018 6115197 eller 070 6119278 mail: anne-sofie.stadell@akademiska.se

Fackling kontaktperson Vårdförbundet nås via växeln 018 611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Du är välkommen med din ansökan snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.