Tillbaka

Specialistsjuksköterska och huvudhandledare inom psykiatri

Referensnummer AS1172/2019
Sista ansökan 2020-02-23
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Som medarbetare hos oss möter du patienter med varierande problematik och du får således bred kompetens inom psykiatrins samtliga områden.

Psykiatriavdelning 3B vänder sig till patienter med affektiva tillstånd (depressioner, bipolära tillstånd, ångesttillstånd och ätproblematik). Psykiatriavdelning 2B bedriver psykiatrisk heldygnsvård med fokus på komplexiteten psykisk sjukdom och åldrande. Vi vårdar även andra affektiva tillstånd (depressioner, bipolära tillstånd och ångesttillstånd).

Ditt uppdrag


Som specialistsjuksköterska ansvarar du för att, tillsammans med patienten, utforma omvårdnad efter individens behov. Du har ansvar för att tydliggöra omvårdnadsperspektivet i teamarbete med andra professioner. I arbetsuppgifterna ingår att initiera och utvärdera omvårdnadsåtgärder som exempelvis stödjande och vårdande samtal, att bistå i läkemedelsuppföljningar, administrera läkemedel och initiera samt delta i vårdplanering. Andra arbetsuppgifter är viss administration och telefonrådgivning.
I omvårdnadsarbetet ingår samarbete med patientens närstående och nätverk samt kontakter med andra vårdgivare

I arbetsuppgifterna ingår att stödja handledare inom verksamhetsområdets enheter i handledarrollen genom pedagogisk kompetens och expertkunnande inom psykiatrisk omvårdnad. I samverkan med avdelningschefer tillse att handledare med adekvat kompetens finns att tillgå och att handledningen genomförs utifrån studentcentrerat lärande. Du ska stödja studenter att nå kursens formulerade mål och du handleder även själva studenter samt deltar i undervisning och bedömning av studerande enskilt och i grupp.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistsjuksköterskeexamen, samt några års yrkeserfarenhet inom verksamhetens specialitet eller annan relevant verksamhet. Formell handledarutbildning är meriterande.

Vi erbjuder


Vi erbjuder tillsvidareanställning inom affektiva heldygnsvården med tjänstgöringsgrad 100%, varav 20% som huvudhandledare. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef 2B Helena Ernstdotter Fors 018-611 89 82
Biträdande avdelningschef 2B Anna Wallin 018-611 23 35
Avdelningschef 3B Patrik Molarin 018-611 24 18
Biträdande avdelningschef 3B Nahid Asplund 018-611 21 28
Facklig kontaktperson för Vårdförbundet nås via växeln, 018-611 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Observera att urval och intervjuer sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.