Tillbaka

Sjuksköterska till dagsjukvården inom neurokirurgi

Referensnummer AS1120/2019
Sista ansökan 2019-12-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde klinisk neurofysiologi, neurokirurgi och neurologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vill du starta eller fortsätta din karriär på toppen? Som sjuksköterska hos oss får du jobba med det viktigaste en människa har, sin hjärna. Den del som bestämmer över vår kropp och vilka vi är. Hjärnan är en gåta vi hela tiden lär oss mer om. Den styr allt vi gör, eller inte klarar av. Låter det spännande? Då har vi jobbet för dig!

Vår verksamhet


Dagsjukvården för neurokirurgi och neurologi och Neurokirurgmottagningen tillsammans med Neurokirurgisk vårdavdelning 85E är en del av sex högspecialiserade neurokirurgiska kliniker i Sverige. På dagsjukvården och neurokirurgmottagningen tar vi emot patienter för mottagningsbesök, operationsförberedelser och dagkirurgiska ingrepp. Rådgivning genom 1177.se ingår. På avdelningen tar vi emot både planerade och akuta patienter dygnet runt. Patienterna som vi vårdar har blödningar i huvudet, tumörer i hjärnan och ryggen, skador på ryggraden, kärlmissbildningar, hydrocefalus, parkinson och tremor.

Ditt uppdrag


Hos oss ansvarar du tillsammans med undersköterskor, läkare, fysioterapeuter, arbetsterapeut och apotekare för den pre- och postoperativa vården av patienter i nyrenoverade lokaler. Här kan du räkna med ett varierande arbete med utmanande arbetsuppgifter och växlande arbetstempo. Hos oss blir du en del av ett härligt team med blandade åldrar, kön och erfarenheter. Vi stöttar varandra och hjälps åt. Du är aldrig ensam!

En arbetsplats med stora möjligheter till kompetensutveckling


När du börjar arbeta hos oss erbjuder vi en för dig anpassad inskolning tillsammans med erfaren kollega. Detta för att skapa de bästa förutsättningarna till att du ska få kompetens, bli självständig och trygg i din profession. Vi har flertalet seniora sjuksköterskor som stöttar i det dagliga arbetet. Vi har regelbundet schemalagda utbildningsdagar där vi i grupp fördjupar oss inom aktuella områden.

Inom verksamhetsområdet satsar vi på våra medarbetares utveckling och har därför en intern terminsvis fördjupningskurs i neurokirurgi på fem heldagar. All personal hos oss erbjuds att gå. När du arbetat ett par år erbjuds du att gå fördjupningskurs i neurologi och neurokirurgi, 15 p på Uppsala Universitet. Det finns även möjlighet att ansöka om att gå ett internt tvåårigt fokusprogram inom neurosjukvård med möjlighet att fördjupa sig ytterligare inom omvårdnad och ledarskap.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska som uppskattar variation i ditt arbete.

Din kompetens


Du passar in i vår arbetsgrupp om du är intresserad av ett stimulerande och utvecklande arbete där du är ansvarstagande och driver på arbetet framåt. Du är en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö.

Vi erbjuder


Vi välkomnar dig som tillsvidareanställd på en 100% tjänst. Arbetet kommer vara fördelat cirka 50% på vår dagsjukvård samt mottagning och cirka 50% på avdelningen. På dagsjukvården och mottagningen är arbetstiderna förlagda dagtid måndag till fredag. På avdelningen ingår kvälls- och helgpass.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


För att få ytterligare information är du varmt välkommen att kontakta Avdelningschef Josefine Norén 018–6170865. Facklig kontaktperson för vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning sker fortlöpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.