Tillbaka

Sjuksköterskor sökes till plastik- och käkkirurgisk avdelning, 85F2

Referensnummer AS924/2019
Sista ansökan 2019-12-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Plastik- och käkkirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vill du växa tillsammans med oss?


Stimuleras du av omväxling? Gillar du att arbeta med både barn och vuxna?
Vi kan då erbjuda dig ett arbete där du främst vårdar personer som opererats inom något av våra plastik- eller käkkirurgiska ämnesområden, tex rekonstruktiv plastikkirurgi, brännskador eller läpp-käk-gomspalt. Förutom dessa så vårdar vi även personer som av andra anledningar behöver vara på sjukhus, tex på grund av kirurgi, trauma eller av medicinska orsaker.

Vad har vi att erbjuda dig?


Som nyanställd sjuksköterska erbjuder vi en inskolning på minst sex veckor tillsammans med en handledare. Under dessa veckor får du även vara med på någon av våra större operationer, hospitera på plastikmottagningen samt hospitera på Brännskadecentrum.
Är du ny i yrket erbjuder vi tillsammans med Akademiska sjukhuset “Kliniskt utvecklingsår” (KUÅ) som pågår under ca 12 månader. Syftet med KUÅ är att steget från utbildningen till yrkesrollen ska bli mindre och att du som ny ska känna dig tryggare och säkrare i ditt arbete. Mer information finner du här.

All introduktion anpassas till dina förkunskaper för att du skall få den kunskap du behöver för att känna dig trygg i yrket.

Du som nyanställd ges även möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling under hela karriären genom bland annat föreläsningar, auskultationer inom området och interna såväl som externa kurser. Vår inställning är att det alltid finns något nytt att lära eller repetera.

Vi försöker ständigt att utvecklas för att hänga med den utveckling som sker både inom omvårdnaden och kirurgin men vi ser även att det är viktigt att titta samhällets utveckling för att vara en attraktiv arbetsgivare.

Vår verksamhet


Avdelning 85F2 är en kirurgisk vårdavdelning med inriktning mot plastik- och käkkirurgi. Övervägande del av verksamhetens uppdrag är inriktat mot kirurgisk vård men även akutintag från bland annat sjukhusets akutmottagning förekommer. Hos oss erbjuds du unik kunskap inom plastik- och käkkirurgi, samtidigt som du får baskunskaper inom kirurgisk pre- och postoperativ vård. Avdelning 85F2 vårdar patienter i alla åldrar och personalen uttrycker att det är en ”positiv vård” då vi rekonstruerar och läker. Vi ingår i ett verksamhetsområde som ansvarar för Regionens två rikssjukvårdsuppdrag; svåra brännskador och viss kraniofacial kirurgi, vilket innebär att patienter tas emot från hela Sverige för att erbjudas specialistsjukvård. Parallellt bedrivs även forskning inom verksamhetsområdet med internationella samarbeten.

Läs gärna mer om vår verksamhet här.Om du är nyfiken och vill auskultera så finns det möjligheter. Hör av dig till avdelningschef Camilla Brodin.

Är du rätt för oss?


Du är legitimerad sjuksköterska med intresse för kirurgisk vård. Du är ansvarstagande, har alltid patienten i fokus och uppskattar teamarbete. Du är en positiv och driven person och din nyfikenhet ger dig möjlighet till nya kunskaper i vardagen. Du strävar efter att utveckla både dig själv och andra och ser det som en självklarhet. Tillsammans med dina blivande kollegor utvecklar ni även verksamheten för att få en trivsam och rolig arbetsplats där alla aktivt bidrar med en positiv inställning.

Vi erbjuder


Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid. Tjänstgöringsgrad efter överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Camilla Brodin, camilla.brodin@akademiska.se, tel 018-611 54 26
Biträdande avdelningschef Pär Bäckman, par.backman@akademiska.se, 018-617 21 54
Facklig kontaktperson Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan som du skickar via länken nedan. Urval och tillsättning sker löpande så vänta inte med att skicka din ansökan till oss.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.