Tillbaka

Sjuksköterska med intresse för kirurgi

Referensnummer AS819/2019
Sista ansökan 2020-02-29
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Kirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Verksamhetsområde kirurgi består av fyra kirurgiska vårdavdelningar och en kirurgisk utvecklingsavdelning. Just nu söker vi sjuksköterskor som är intresserade av akut-och traumakirurgi  och vill jobba med detta kombinerat med kärl- eller kolorektalkirurgi.

Kirurgavdelning 65B1 bedriver kirurgisk verksamhet med inriktning akut-/trauma- och kärlkirurgi Kirurgavdelning 65B2 har inriktning akut-/trauma- och kolorektalkirurgi. Vi har blandat planerat och akut intag men största delen av vår verksamhet är akut/subakut. Att arbeta på kirurgen passar både dig med mycket och lite erfarenhet. Vi erbjuder dig som är ny i yrket en välstrukturerad individuell introduktion enligt vårt introduktionsprogram med ditt lärande i fokus. För dig med mer erfarenhet anpassar vi din introduktion utifrån dina tidigare erfarenheter, det finns möjlighet till utveckling och vidareutbildning på arbetstid.

Vi arbetar i team med patienten i fokus och har utöver grundutbildade sjuksköterskor även specialistsjuksköterskor och avancerade specialistsjuksköterskor på avdelningarna. Du får ett spännande arbete där du möter patienter i olika åldrar och situationer, där du är med och gör skillnad i deras liv. 

Ditt uppdrag


Som sjuksköterska hos oss får du bland annat detta:

 • Kliniskt utvecklingsår för dig som nyexaminerad (KUÅ).
 • Handledning, mentorskap och reflektionstid med erfarna sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor och läkare. Schemalagda utbildningsturer varje schemaperiod samt kortare utbildningar på arbetstid.
 • Möjlighet att rotera mellan våra avdelningar/mottagningar, så kallade kombinationstjänster.
 • Möjlighet till att arbeta med forskning och utveckling av den kirurgiska vården.
 • Möjlighet till utbildning på arbetstid till specialistsjuksköterska inom kirurgisk vård samt avancerad specialistsjuksköterska.  

Nyhet, vi på kirurgen ger dig KUL (kirurgisk utveckling och lärande),  Inom verksamhetsområde kirurgi fortsätter kompetensutvecklingen för sjuksköterskor efter KUÅ. Under ditt andra år som sjuksköterska kommer du delta i teoretisk utbildning samt hospitering inom utvalda områden. Fortbildningen kommer ha fokus på den kirurgiska patienten och målet är att du ska fortsätta utvecklas som sjuksköterska och bygga på din kunskap om vården av den kirurgiska patienten.

Dina kvalifikationer


Du är utbildad sjuksköterska. Vi söker både dig som är nyexaminerad och dig som har mer erfarenhet. Vi söker även dig som är utbildad specialistsjuksköterska i kirurgisk vård.

Din kompetens


 • Självständighet - Du har mod att agera efter din egen övertygelse.
 • Initiativtagande - Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter.
 • Flexibel - Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar.  
 • Strukturerad - Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. 
 • Kvalitetsmedveten - Du är noggrann och strävar efter att uppfylla mål och kvalitetsstandard.  
 • Samarbetsförmåga - Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. 

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning eller vikariat. Tjänstgöringsgrad enligt överrenskommelse 80-100%

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Sara Kiuru Avdelningschef 65B1 018-611 45 27
Frida Borg Novak Gruppchef 70C2 018-611 70 77
Jenny Johansson 018-611 45 05 (Vårdfördbundet)

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.