Tillbaka

Sektionschef till anestesi, operation och intensivvård

Referensnummer AS1110/2019
Sista ansökan 2019-12-19
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde anestesi, operation och intensivvård

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Verksamhetsområdet har idag omkring 850 medarbetare. Inom verksamheten finns anestesi- och operationsavdelningar, barn- och vuxenintensivvård, pre- och postoperativ vård, sterilteknik, dagkirurgisk verksamhet och luftburen intensivvård.

Sektionen för anestesi och operation, AnOp-sektionen, leds gemensamt av sektionschef med omvårdnadsansvar och sektionschef med medicinskt ansvar. Sektionen genomgår nu en organisatorisk förändring genom att två sektionschefsområden med omvårdnadsansvar slås ihop till ett. Därför söker vi nu dig som vill komma och leda våra medarbetare inom anestesi, operation, pre- och postoperativ vård och sterilteknik. Anestesi- och operationssektionen vid Akademiska sjukhuset är en av Sveriges största med omkring 450 medarbetare.

Ditt uppdrag


Som sektionschef har du i denna tjänst ett övergripande ansvar för hela omvårdnadsorganisationen inom anestesi- och operationssektionen. Du arbetar företrädesvis genom att leda andra chefer och har 9 underställda avdelningschefer. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Du har personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för ditt område. Ditt arbete har tyngdpunkt på strategisk ledning och organisationsutveckling samt kompetensutvecklingsfrågor.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska med specialistsjuksköterskeutbildning som är relevant för verksamhetsområdet. Du har erfarenhet av ledningsarbete samt en vilja att utveckla ditt ledarskap.

Vi söker en professionell och engagerad chef som arbetar utifrån ett tydligt och närvarande ledarskap. Du har ledaregenskaper som skapar förtroende hos medarbetarna, stödjer och bidrar till deras och verksamhetens utveckling. Du är en god förebild i organisationen och har en förmåga att engagera, skapa delaktighet och ett positivt klimat. Du har även förmågan att leda och utveckla andra chefer.

Din kompetens


För att trivas i rollen är det viktigt att du gillar att arbeta självständigt samtidigt som du har en utpräglad lagkänsla. Du arbetar för goda och långvariga relationer och har en god kommunikativ förmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Chefsuppdraget innebär ett visstidsförordnande som chef med en tillsvidareanställning inom din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef Suzanne Odeberg Wernerman 018-611 92 09
Facklig kontaktperson Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.