Tillbaka

Vi söker specialistläkare/överläkare i internmedicin och/eller akutsjukvård

Referensnummer AS1106/2019
Sista ansökan 2019-12-18
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde akutsjukvård och internmedicin

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Verksamhetsområde Akutsjukvård och internmedicin består av: vuxen akutmottagning, diagnostik-, intermediärvårds-, akutsjukvårds-, och medicinska vårdavdelningar samt en medicinmottagning. Internmedicin har ett region- och länsövergripande ansvar för öppen- och sluten internmedicinsk vård till invånare inom och utom länet. Internmedicin är också delaktig i det akutmedicinska omhändertagandet avseende intermediärvård och medicinsk akutsjukvård.

Implementering av en akutläkarledd akutmottagning har påbörjats vid vuxenakutmottagningen som årligen har ca 52 000 patienter med nedre åldersgräns på 15 år men som vårdar även yngre barn med potentiellt livshotande sjukdomstillstånd. Akademiska sjukhuset är ett av få Level 1 traumacenter. Verksamhetsområdet har forskning och utbildning för studenter, sjuksköterskor och läkare i alla delar av karriären.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är specialist inom internmedicin eller akutsjukvård och har en hög klinisk kunskap och bred erfarenhet. För överläkartjänst krävs att innehavaren uppfyller Akademiska sjukhusets meritkrav för överläkartjänst.

Din kompetens


Du är drivande i utvecklings- och utbildningsfrågor, har erfarenhet av att leda kliniskt utvecklingsarbete samt är ansvarstagande, kollegial och har god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder


Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid eller enligt överenskommelse. Löpande tillsättning. Lön och tillträde enligt överenskommelse. I tjänsten ingår jourtjänstgöring.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Biträdande verksamhetschef: Aligül Kirik, 018-611 03 76
Sektionschef: Jenny Byttner, 018-611 22 75
Facklig kontaktperson, UAL, Per Örndahl, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven. De handlingar vi behöver förutom CV och personligt brev är läkarlegitimation, specialistbevis samt vid överläkare även doktorsavhandling. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.