Tillbaka

Sjuksköterska till Knivsta barnspecialistmottagning

Referensnummer AS1103/2019
Sista ansökan 2019-12-18
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Barnspecialistmottagningarna ingår i sektionen för Barns Vård och Hälsa inom Akademiska Barnsjukhuset. Sektionen innefattar förutom barnspecialistmottagningarna i länet; barnskyddsteamet, barnhälsovårdens länsavdelning samt special-BVC. Det finns flera tvärprofessionella team där barnsjuksköterskor, undersköterskor, läkare, psykologer, fysioterapeuter och arbetsterapeut ingår. Barnspecialistmottagningarna i länet finns lokaliserade i Uppsala, Knivsta, Tierp, Östhammar och Enköping. Inom sektionen pågår många intressanta projekt med inriktning mot framtidens hälso- och sjukvård samt en tydlig profil mot klinisk forskning och sektionen rekryterar nu en forskningssjuksköterska.

Ditt uppdrag


Du ingår som medarbetare i en grupp av barnsjuksköterskor och undersköterskor i länet med inriktning öppenvårdspediatrik. Dina mottagningsdagar är fördelade mellan Knivsta och Uppsala. Med tyngdpunkt mot Knivsta. På mottagningen arbetar du tillsammans med barnläkare samt med egna mottagningsbesök bl.a. med astma, förstoppningsproblematik, enures samt övervikt. Du kommer även utföra spirometrier. Vi har också patientkontakt via telefon samt 1177 vårdtjänster. Handledning av studenter ingår.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska gärna med erfarenhet att arbeta med barn- och ungdomar. Specialistutbildning i hälso- och sjukvård för barn och ungdomar eller öppen hälsovård är meriterande.  Då hela vården och även vår verksamhet befinner sig i en tid med många utmaningar så är det önskvärt om du har intresse för och erfarenhet av att arbeta med utveckling av verksamhet. Knivstas barnspecialistmottagning kommer i framtiden att ingå i områdets vårdcentrum.

Din kompetens


Du bör ha god förmåga att kommunicera och samarbeta då arbetet innebär kontakt med olika personer och professioner. Det är också viktigt att du kan etablera goda relationer med våra patienter och deras anhöriga.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Sektionschef Monica Mäki Karlstrand 018-611 28 61
Sjuksköterskesamordnare Susanna Nord 018-611 89 50
Vårdförbundet Annika Hedlund Ekström 018-611 89 50

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.