Tillbaka

Onkolog med intresse för strålbehandling

Referensnummer AS1101/2019
Sista ansökan 2019-12-23
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar, strålbehandlingsavdelningen

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, cirka 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Den högspecialiserade cancervården på Akademiska sjukhuset är en av landets främsta. Här är tempot högt, vården komplex och involverar en mängd specialistkompetenser. Vårt mål är att vara nationellt och internationellt ledande när det gäller vård, forskning och undervisning inom cancerområdet. Vårt arbete präglas av omtanke om såväl patienten som varandra och vi jobbar långsiktigt och strategiskt med olika former av kompetensutveckling. Inom Blod- och tumörsjukdomar finns sex sektioner och vi är totalt cirka 500 medarbetare.

Vår verksamhet


Inom Blod- och tumörsjukdomar (BOT) finns sex sektioner (onkologi, hematologi, onkologisk endokrinologi, palliativt centrum, strålbehandlingsavdelningen och kliniska forsknings- och utvecklingsenheten, KFUE). Vi är totalt cirka 400 medarbetare och har ett nära samarbete med Uppsala universitet; Institutionen för immunologi, genetik och patologi och Institutionen för medicinska vetenskaper, vilket ger goda möjligheter för forskning och utveckling.

Strålbehandlingsavdelningen flyttade hösten 2019 in i den nya vårdbyggnaden, ingång 100/101 vid Dag Hammarskjölds väg. Flytten innebar att verksamheten förlades till moderna lokaler, nya informations- och kommunikationstekniska system samt åtskilda professionella och publika flöden. Strålbehandlingsavdelningen samlokaliseras med Bild- och funktionsmedicinskt centrum med genomgående ny maskinpark, vilket ger nya och utökade samverkansmöjligheter till nytta för kompetensutveckling hos personalen samt omhändertagandet av våra patienter.

Vi erbjuder dig omväxlande arbetsuppgifter i en dynamisk miljö


Strålbehandlingsavdelningen ansvarar för behandling av cirka 1500 nya patienter årligen och sektionen har lång erfarenhet av protonbehandling och står för den största andel av patienter som behandlas på Skandionkliniken. I den nya vårdbyggnaden 100/101 har vi att ha tillgång till fyra nya linjäracceleratorer från ELEKTA samt utökad verksamhet med MR-Linac och 3T-MR kamera. Bild- och funktionsmedicinskt centrum är delvis lokaliserat på samma plan med tillgång till ytterligare två 3T-MR samt två PET-CT kameror. För närvarande pågår en spännande utveckling av avdelningen med bl.a. digitalisering av arbetsflöden, driftsättning av MR-Linac, MR-integrerad strålbehandling parallellt med implementering av flertal studieprotokoll mm.

Ditt uppdrag


Som specialistläkare arbetar du i strålbehandlingsteamet med fem specialister och 1-3 ST-läkare. Arbetet innebär ett nära samarbete med bl.a. olika tumörgrupper på BOT samt övriga medicinska discipliner på Akademiska sjukhuset; Radiofysik, Bild- och funktionsmedicinskt centrum samt Skandionkliniken. Ditt intresse för forskning och utveckling inom strålbehandling, särskilt inom områdena MR/MR-Linac meriteras högt då avdelningen är under en snabb modernisering och det finns flera spännande områden att fördjupa sig i. 

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens inom onkologi med erfarenhet/intresse för strålbehandling.

För biträdande- respektive överläkartjänst krävs att innehavaren uppfyller Akademiska sjukhusets meritkrav för sådan tjänst.

Din kompetens


Du har förmågan att inspirera till förändring och utveckling och har idéer för framtiden. För att lyckas bör du ha lätt för att samarbeta och skapa delaktighet och engagemang för både kollegor och patienter. Naturligtvis sätter du alltid patienten i fokus och har förmågan att kommunicera dina kliniska bedömningar och beslut. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vi erbjuder


Vi kan erbjuda dig tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef, Peter Asplund +46 18 611 52 28
Sektionschef Strålbehandling Zahra Taheri Kadkhoda +46 18 617 41 71
Facklig kontakt UAL Gustav Ullenhag nås på telefon +46 18 611 28 51

Läs gärna mer om vår verksamhet här

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven. De handlingar vi behöver förutom CV och personligt brev är läkarlegitimation och specialistbevis. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.