Tillbaka

Överläkare/biträdande överläkare i onkologi

Referensnummer AS1100/2019
Sista ansökan 2019-12-23
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Sektionen för onkologi, verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, cirka 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Den högspecialiserade cancervården på Akademiska sjukhuset är en av landets främsta. Här är tempot högt, vården komplex och involverar en mängd specialistkompetenser. Vårt mål är att vara nationellt och internationellt ledande när det gäller vård, forskning och undervisning inom cancerområdet. Vårt arbete präglas av omtanke om såväl patienten som varandra och vi jobbar långsiktigt och strategiskt med olika former av kompetensutveckling. Inom Blod- och tumörsjukdomar finns sex sektioner och vi är totalt cirka 500 medarbetare.

Vår verksamhet


Inom sektionen för onkologi finns två slutenvårdsavdelningar, en dagvårds- och behandlingsavdelning, mottagningsverksamhet och en utrednings- och dagsjukvårdsavdelning.

Vår kliniska forskning samordnas av en dedikerad klinisk forsknings- och utvecklingsenhet, KFUE, med ett 30-tal anställda medarbetare. Ett nära samarbete med Uppsala Universitet och institutionen för Immunologi, Genetik och Patologi (enheten för experimentell och klinisk onkologi) och för Medicinska Vetenskaper ger goda möjligheter för forskning och utveckling. Forskningsaktiviteten inom verksamheten är hög.

I närtid flyttar verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar till den nya vårdbyggnaden, ingång 100, vid Dag Hammarskjölds väg. Flytten till ingång 100 innebär att verksamheten förläggs till moderna lokaler med enkelrum för patienterna, nya informations- och kommunikationstekniska system samt åtskilda professionella och publika flöden. Den nya byggnaden är utrustad med den senaste medicintekniska utrustningen. Sveriges första MR-Linac som kombinerar linjäraccelerator med bilddiagnostik, Sveriges första cytostatikarobot och en dedikerad enhet för kliniska Fas 1 prövningar är några exempel. Nybyggnationen erbjuder nya möjligheter till samverkan mellan onkologin och bild- och funktionsmedicinskt centrum.

Vi erbjuder dig omväxlande arbetsuppgifter i en dynamisk miljö


Vi söker nu en till två nya kollegor i rollen som biträdande överläkare eller överläkare inom urologisk onkologi. Urologisk cancer utgör en väsentlig del av sektionens verksamhet, och innefattar såväl medicinsk- som strålbehandling med brachyterapi, i både öppen och sluten vård. Förutom regelbundna multidisciplinära konferenser har vi ett nära samarbete med urologin med gemensamma mottagningar för både prostata- och blåscancer. Att vara biträdande överläkare eller överläkare hos oss innebär att ta ansvar för vård och behandling, kliniska studier, riktlinjer, vårdprogram, processer och kvalitet. Samverkan sker inom RCC och i lokala, regionala samt nationella nätverk. Utbildning, forskning och utveckling är en viktig del av uppdraget. Vi har ett brett samarbete inom regionen och i arbetsuppgifterna kan konsultverksamhet vid andra sjukhus i regionen ingå.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som vill delta i att utveckla den onkologiska vården i Uppsala och har förmågan att inspirera till förändring och utveckling. Du är specialist i onkologi med bred erfarenhet inom gastrointestinal, bröst- eller lungcancer. Den kliniska forskningen har en framskjuten plats vid kliniken och erfarenhet av klinisk läkemedelsforskning och/eller annan klinisk, pre-klinisk eller translationell egen forskning är en merit. För biträdande överläkar- eller överläkartjänst krävs att du uppfyller Akademiska sjukhusets meritkrav och vi förutsätter att du har ett fortsatt forskningsintresse.

Din kompetens


För att lyckas bör du ha lätt för att samarbeta och skapa delaktighet och engagemang för både kollegor och patienter. Naturligtvis sätter du alltid patienten i fokus och har förmågan att kommunicera dina kliniska bedömningar och beslut. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vi erbjuder


Vi kan erbjuda dig tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef, sektionschef onkologi, Peter Asplund, telefon 018-611 52 28
Tumörgruppsansvarig prostatacancer, Silvia Johansson, telefon 018-611 29 61
Tumörgruppsansvarig gastrointestinal cancer, Peter Nygren, telefon 018-611 49 41
Tumörgruppsansvarig bröstcancer, Henrik Lindman, telefon 018-611 91 42
Facklig kontaktperson UAL Gustav Ullenhag, telefon 018-611 28 51

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven. De handlingar vi behöver förutom CV och personligt brev är doktorsavhandling, läkarlegitimation och specialistbevis. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.