Tillbaka

ST-tjänst i tilläggsspecialitet gynekologisk onkologi

Referensnummer AS1099/2019
Sista ansökan 2019-12-18
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, cirka 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Den högspecialiserade cancervården på Akademiska sjukhuset är en av landets främsta. Här är tempot högt, vården komplex och involverar en mängd specialistkompetenser. Vårt mål är att vara nationellt och internationellt ledande när det gäller vård, forskning och undervisning inom cancerområdet. Vårt arbete präglas av omtanke om såväl patienten som varandra och vi jobbar långsiktigt och strategiskt med olika former av kompetensutveckling. Inom Blod- och tumörsjukdomar finns sex sektioner och vi är totalt cirka 500 medarbetare.

Vår verksamhet


Under 2019 påbörjar verksamhetsområde Blod- och tumörsjukdomar flytten till den nya vårdbyggnaden, ingång 100/101, vid Dag Hammarskjölds väg. Flytten till ingång 100/101 innebär att verksamheten förläggs till moderna lokaler med enpatientrum, nya informations- och kommunikationstekniska system samt åtskilda professionella och publika flöden. Den nya byggnaden utrustas med den senaste medicintekniska utrustningen, exempelvis Sveriges första MR-linac som kombinerar linjäraccelerator med bilddiagnostik. Nybyggnationen ger nya möjligheter att samlokalisera verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar med verksamhetsområde bild- och funktionsmedicinskt centrum, vilket ger nya samverkansmöjligheter med stor potentiell patientnytta.

Givet kommande pensionsavgångar förstärker vi vårt team med ytterligare en ST-läkare eller specialistläkare med inriktning gynekologisk onkologi.

Vi söker en ST-läkare eller specialist med intresse för att utveckla gynekologisk onkologi såväl kliniskt som forskningsmässigt. Gynekologisk onkologi är en tilläggsspecialitet till basspecialiteterna onkologi respektive obstetrik och gynekolog. Gynonkologiska gruppen tillhör sektion onkologi vid VO Blod-och tumörsjukdomar. Vi erbjuder en undervisningsinriktad miljö med personlig klinisk handledning och goda möjligheter till forskning.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är ST-läkare alternativt specialist i onkologi eller obstetrik och gynekologi. Undervisnings- och forskningserfarenhet är meriterande. Att ha mindre än sex-åtta månader kvar på sin basspecialitetutbildning är meriterande. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder


Är du ST-läkare i onkologi eller obstetrik och gynekologi uppnås först specialistkompetens i respektive basspecialitet på din nuvarande arbetsplats följt av vidareutbildning inom gynekologisk onkologi hos oss.

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. Jour- och beredskapsarbete ingår i tjänsten. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Peter Asplund, verksamhetschef Blod- och tumörsjukdomar, 018-611 52 28
Hanna Dahlstrand, tumörgruppsansvarig för gynekologisk cancer, 018-617 04 24
Gustav Ullenhag, facklig representant, 018-611 28 51

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.