Tillbaka

Biomedicinsk analytiker med inriktning mot forskning och utveckling

Referensnummer AS1098/2019
Sista ansökan 2020-01-12
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Klinisk kemi och farmakologi (KKF) är en del av verksamhetsområdet Akademiska laboratoriet. I samverkan med forskare vid Uppsala universitet genomför vi nu en strategisk satsning på att stärka vår kompetens inom en ny typ av högkänslig instrumentering för proteinanalyser samt inom masspektrometri. Förutom att bedriva forskning är vi en högspecialiserad verksamhet som utför diagnostik dygnet runt och tillhandahåller vägledning inom områdena kemi och farmakologi. Inom KKF arbetar cirka 140 medarbetare. Verksamheten är ackrediterad enligt ISO 15189.

Ditt uppdrag


I den här tjänsten får du arbeta på ett universitetssjukhus med fokus på laborativt arbete inom forskning och utveckling. Du kommer ha nära kontakt med forskare och doktorander och medarbetare vid KKF.

Ditt uppdrag är att implementera nya instrument, ta emot forskningsprover och utföra analyser på avancerad instrumentering. Du kommer dessutom arbeta med provupparbetning, utveckling samt utvärdera analyser av forskningsprover. Arbetet kommer även att inkludera hantering av data och dokumentation som genereras, och du måste vara beredd att rycka in och hjälpa till med andra både praktiska och administrativa sysslor när det behövs inkluderande utbildning och handledning av studenter och doktorander. Vid eventuell förändrad verksamhetsinriktning kan andra arbetsuppgifter bli aktuella.

Vår övergripande målsättning är att utveckla nya verktyg för diagnostik och monitorering av neurologiska sjukdomar till gagn för enskilda patienter. Vill du veta mera så hittar du det här:  www.caramba.clinic

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker eller har motsvarande kompetenser.

Din kompetens


Förutom utbildning och kunskap lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper. Personen vi söker är serviceinriktad, strukturerad och kvalitetsmedveten, självgående, noggrann och tydlig med god samarbetsförmåga samt har god kunskap i svenska och engelska. Erfarenhet från sjukhuslaboratorium och forskningsprojekt är meriterande. Meriterande är också tidigare arbete med immunkemiska metoder samt masspektrometri. Har du drivet och viljan att vara en del av framtidens sjukhus, då kan Akademiska vara rätt för dig.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Medicinskt ledningsansvarig läkare Torbjörn Åkerfeldt 018-611 42 72
Forskningsgruppsledare Kim Kultima 018-611 42 48
Facklig kontaktperson Katarina Uisk, Naturvetarna 018-611 37 06

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Anställningsintervjuer och tillsättning av tjänsten kan komma att utföras löpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.