Tillbaka

Specialistläkare hematologi

Referensnummer AS1097/2019
Sista ansökan 2019-12-18
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Med engagemang och kunskap strävar vi efter att bli det ledande universitetssjukhuset i Sverige. Vi är en högt specialiserad verksamhet som långsiktigt fokuserar på forskning och utveckling. Hos oss får du får möjligheten att utveckla och utvecklas. Eftersom Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus med uppdrag att bedriva sjukvård och forskning får du också möjligheten att vara med och utveckla vården för våra patienter. Tillsammans arbetar vi varje dag för att skapa det största värdet för våra patienter. Vill du vara med?

Vår verksamhet


Sektionen för hematologi ingår i verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar. Sektionen erbjuder länssjukvård och högspecialiserad sjukvård. Hematologin ansvarar för utredning och behandling av patienter med benigna och maligna blodsjukdomar inkluderande stamcellstransplantationer. Vi har en vårdavdelning samordnad med öppenvård och poliklinisk behandlingsenhet. I samarbete med Uppsala Universitet bedrivs forskning, utveckling och utbildning.

Vi erbjuder nu en tjänst som specialistläkare inom hematologi.

Dina kvalifikationer


Du som söker är legitimerad läkare med specialistkompetens i internmedicin och hematologi. Du ska ha avlagd doktorsexamen inom område relevant för specialiteten och/eller ha dokumenterad erfarenhet av utveckling och forskning inom hematologi. Intresse, forskning och klinisk erfarenhet inom myeloproliferativa sjukdomar är starkt meriterande. Pedagogisk erfarenhet är ytterligare meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Vi erbjuder


Tillsvidare. Heltid. I tjänsten ingår deltagande i bakjoursverksamheten inom hematologi, Akademiska sjukhuset. Konsultverksamhet vid sjukhus inom regionen kan ingå i tjänsten. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Sektionschef Honar Cherif 018 – 611 91 25
Facklig representant UAL 018 – 611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven. De handlingar vi behöver förutom CV och personligt brev är läkarlegitimation och specialistbevis.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.