Tillbaka

Specialistläkare i neurologi till neuro

Referensnummer AS1093/2019
Sista ansökan 2019-12-17
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde klinisk neurofysiologi, neurokirurgi och neurologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Inom verksamhetsområde klinisk neurofysiologi, neurokirurgi, neurologi & stroke (NEURO) är vi idag ca 450 medarbetare. Vi har drygt 85 vårdplatser som även innefattar intermediärvård och intensivvård. Vi har även en operationsavdelning samt en dagvård och två mottagningar.

Vi arbetar med utredning, diagnostik, kirurgisk och medicinsk behandling av de flesta sjukdomar inom neuroområdet. Vi arbetar med hela panoramat från urakut omhändertagande till kroniska sjukdomar. Med flera professurer och docenturer knutna till verksamheten finns stora möjligheter till forskning, utveckling och handledning.

Vi vill tänka nytt och utveckla. Vi säger sällan ”det går inte”. Vi vill jobba effektivt och framåt. Detta genomsyrar det dagliga arbetet och beskriver hur vi försöker förhålla oss till varandra, både när det gäller patienter och kollegor.

Ditt uppdrag


Vi söker nu specialistläkare till sektionen neurologi. Jourarbete ingår.

Dina kvalifikationer


Legitimerad läkare med specialistkompetens i neurologi. Intresse för forskning är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef Laila Hellgren Johansson, tel: 018-611 40 54
Facklig representant UAL Uppsala nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.
OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven. De handlingar vi behöver förutom CV och personligt brev är läkarlegitimation och specialistbevis. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska Sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.