Tillbaka

Socionom till verksamhetsområde psykiatri

Referensnummer AS1082/2019
Sista ansökan 2019-12-16
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri, affektiv mottagning 2

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Affektiv mottagning 2 är en väl fungerande mottagning där vi alla tillsammans strävar efter att arbeta utifrån evidens och nationella riktlinjer och där vi måste hitta smarta lösningar utifrån resurser i förhållande till patientantal. Hittills har vi lyckats väl och försöker ha vårdprocessen i beaktan samt att våra insatser skall vara värdeskapande för patienten. Vi är ett kompetent och glatt gäng på ca 25 personer som vill kunna göra skillnad för patienten och även ha beslutstöd som främjar bra arbetsmiljö. 

Du kommer vara en av 3 hälso- och sjukvårdskuratorer. Det finns goda möjligheter om du är intresserad finns att på del av tjänsten arbeta med utvecklingsarbete tillsammans med Universitetet    Mottagningen är uppdelat i flera mindre team där patienterna är fördelad utifrån huvuddiagnos. Varje team består av specialistläkare, sjuksköterska, psykolog, hälso- och sjukvårdskurator och sekreterare. Ett av teamen Vård och stödsamordning (VOSS) är helt diagnosoberoende. 

Ditt uppdrag


Vi söker dig som vill arbeta med socialt arbete inom hälso- och sjukvården. Du är experten på välfärdsystem. Du står för den förvaltnings- och socialjuridiska kompetensen i ditt team.  
Ett ansvarsområde för dig kommer att vara den psykosociala situationen för patienten. Detta innebär mycket samverkan med organisationer, personer och myndigheter som befinner sig utanför sjukvården.  

Du har huvudansvaret i ditt team för att samordna Samordnade Individuella Planer (SIP). Dessutom kommer du vara läkare behjälplig med processen för arbetslivsinriktad rehabilitering och i sjukförsäkringssystemet. En annan viktig funktion för hälso- och sjukvårdskuratorer att agera motiverande till olika insatser som välfärdssystemet kan erbjuda.  

Dina kvalifikationer


Du är socionom, meriterande är att du har arbetat med myndighetsutövning och har en god kunskap om förvaltning- och socialjuridik. Du vill arbeta med socialt arbete inom hälso- och sjukvård.

Din kompetens


Du sätter alltid patienten i fokus och är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Du är inte bara en skicklig hälso- och sjukvårdskurator, utan också en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Har du detta kombinerat med nyfikenhet och noggrannhet kan du vara rätt för oss.  

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tjänst på heltid från 1 januari 2020.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Biträdande chef Linus Frost 018-6111054 
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning sker löpande så skicka in din ansökan snarast möjligt.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.