Tillbaka

Biträdande överläkare/överläkare till Palliativt centrum

Referensnummer AS1070/2019
Sista ansökan 2019-12-23
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Den högspecialiserade cancervården på Akademiska sjukhuset är en av landets främsta. Här är tempot högt, vården komplex och involverar en mängd specialistkompetenser. Vårt mål är att vara nationellt och internationellt ledande när det gäller vård, forskning och undervisning inom cancerområdet. Vårt arbete präglas av omtanke om såväl patienten som varandra och vi jobbar långsiktigt och strategiskt med olika former av kompetensutveckling. Inom Blod- och tumörsjukdomar finns sex sektioner och vi är totalt ca 500 medarbetare.

Vår verksamhet


Den specialiserade palliativa vården på Akademiska sjukhuset bedrivs på palliativt centrum. Här vårdas patienter med olika diagnoser och i alla åldrar. Vi bedriver palliativ vård till patienter med komplexa symtom eller vars livssituation medför särskilda behov och vi arbetar i multiprofessionella team där särskild kunskap och kompetens tas tillvara. Länets palliativa vård är under utveckling och vi behöver därför förstärka vårt team med ytterligare en kollega.

Vid palliativt centrum finns tre palliativa enheter; hospiceavdelningen för specialiserad palliativ slutenvård, avdelningen för specialiserad hemsjukvård (ASH) med Uppsala och Knivsta kommun som upptagningsområde samt ett palliativt konsultteam med rådgivning och utbildning för både öppen- och slutenvård i hela länet. Verksamheten kännetecknas av helhetssynen på människan, högkvalificerad vård och omvårdnad samt stöd till närstående. Vi håller till på Genetikvägen, 3,5 km söder om Akademiska sjukhuset.

Forskning och utbildning är en viktig del av all verksamhet på Akademiska sjukhuset, så även på palliativt centrum.

Ditt uppdrag


Som läkare vid palliativt centrum har du möjlighet att arbeta vid de olika enheterna, där schemat är inriktat på bästa möjliga kontinuitet både för läkare och patienter. Arbetet är förlagt dagtid utan jourtjänstgöring. Forsknings- och utvecklingsprojekt kan vara en del av det kliniska arbetet och undervisning ingår som en naturlig del av tjänstgöringen.

Dina kvalifikationer


Specialistläkare med valfri patientnära specialistkompetens med intresse för palliativ vård. Specialistkompetens eller diplomering i palliativ medicin, tidigare erfarenhet av liknande verksamhet och dokumenterade pedagogiska färdigheter är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Om innehavaren motsvarar sjukhusets meritkrav kommer tjänsten att kallas för överläkartjänst.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidare tjänst på heltid. Lön och tillträdesdag enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef Peter Asplund 018-611 52 28
Medicinskt ledningsansvarig Stina Johansson 018-617 04 33
Fackliga organisationer nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande. OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven. De handlingar vi behöver förutom CV och personligt brev är doktorsavhandling, läkarlegitimation och specialistbevis.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.