Tillbaka

Audionom till Hörsel- och balanssektionen

Referensnummer AS1065/2019
Sista ansökan 2019-12-15
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde öron- näs- och halssjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Vår verksamhet


Hörsel- och balanssektionens verksamhet består av utredning, diagnostisering och behandling av barn och vuxna med hörsel- och balansstörningar. Tinnitusbehandling samt forskning bedrivs av psykologer i samarbete med audionom och läkare. Hörselimplantat är en del av Hörsel- och balanssektionens verksamhet och audionomen ingår som en del i ett tvärprofessionellt team där patienten står i centrum.

Vi är en högspecialiserad mottagning där patienterna befinner sig i centrum och där audionomerna samlas kring ett arbete av diagnostik och utveckling. Vi ser såväl barn som vuxna, friska som svårt sjuka patienter på vår mottagning och arbetet kretsar kring dessa individer.

Ditt uppdrag


Du kommer att ingå i ett team av andra audionomer där dina huvudsakliga uppgifter ligger i psykoakustisk samt elektrofysiologisk diagnostisering av patienter med hörsel- och balanssvårigheter. Du har ett nära utbyte med mottagningens övriga personal och tätt samarbete med öronkirurgmottagningen. Du som audionom är även delaktig i studier kring öronkirurgiska pre- och postoperativa audiogram samt diagnostik kring traumapatienter.

Dina kvalifikationer


Du skall vara legitimerad audionom med goda kunskaper inom hörseldiagnostiska mätmetoder, såväl psykoakustiska som elektrofysiologiska. På mottagningen ser vi många barn och tidigare arbete med barn, inom audionomyrket eller på annat sätt, är meriterande. Du bör ha god datorvana samt kännedom om Audit Base. Tidigare erfarenheter av patientarbete eller annat vårdande yrke är meriterande.

Din kompetens


Du skall kunna arbeta självständigt, vara flexibel samt ha lätt för att samarbeta. Du skall kunna ta egna beslut och utifrån patientens behov och förmåga bedöma vilken diagnostik som krävs. Du bör ha ett intresse kring utveckling och delaktighet. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi kan erbjuda ett vikariat på heltid  till 2020-08-28, med start efter överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Åsa Sahlberg 018–611 53 11
Facklig kontakt nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan därmed att komma att tillsättas innan sista svarsdag. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.