Tillbaka

ST-läkare till klinisk mikrobiologi och vårdhygien

Referensnummer AS1050/2019
Sista ansökan 2019-12-15
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Nu söker vi en ST-läkare som vill inrikta sig mot klinisk mikrobiologi och få utbildning på sektionen Klinisk mikrobiologi och vårdhygien. Klinisk mikrobiologi och vårdhygien är en del av Akademiska laboratoriet. Sektionen med sina drygt 100 medarbetare har en verksamhet som, förutom en bred och växande mikrobiologisk diagnostik, även omfattar vårdhygien, undervisning, forskning och utvecklingsarbete. Verksamheten är ackrediterad enligt ISO 15189 och miljöcertifierad enligt ISO 14001. Inom medicinska fakulteten vid Uppsala universitet finns ämnesföreträdare i klinisk bakteriologi vid Institutionen för medicinska vetenskaper. Genom ett samarbete med institutionen finns goda möjligheter för forskning av både grundläggande och klinisk karaktär inom klinisk mikrobiologi.

Ditt uppdrag


Att som ST-läkare utbilda sig till specialistläkare inom klinisk mikrobiologi och utöver detta ingå i den verksamhet som sektionen ansvarar för. Tjänstgöring vid ett universitetssjukhus förutsätter undervisning på olika nivåer innefattande även grundutbildningar och till viss del forskning och utveckling. Helgtjänstgöring ingår.

Dina kvalifikationer


Legitimerad läkare gärna med specialistutbildning i annat område.

Din kompetens


Samarbetsförmåga och intresse för utvecklingsarbete förutsätts.

Vi erbjuder


Vi kan erbjuda dig en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse.och omfattning kan diskuteras.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Sektionschef: Johan Lindh, 076-100 1112
Överläkare: Kenneth Nilsson, 018- 611 9081
Verksamhetschef: Marja-Kaisa Auvinen 018-6119164

Facklig kontaktperson: Bo Albinsson, 018-611 9615 Birgitta Lytsy, 018-611 3903 Anna Hill, 0186170014

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Läs gärna mer om vår verksamhet på www.akademiska.se. OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.