Tillbaka

Gruppchef intensivvårdsavdelning för nyfödda 95F

Referensnummer AS1024/2019
Sista ansökan 2019-12-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Akademiska sjukhusets intensivvårdsavdelning för nyfödda fungerar som center för högspecialiserad intensivvård (inklusive nyföddhetskirurgi) för regionens minsta och/eller sjukaste nyfödda barn. Med hjälp av sjukhusets intensivvårdshelikopter upprätthåller enheten även en nationell transportverksamhet för intensivvårdskrävande spädbarn. 

Vår avdelning har en engagerad personalgrupp som utvecklar vår familjecentrerade vård med barnet och dess familj i fokus. Vi är en växande verksamhet och söker en engagerad gruppchef. 

Ditt uppdrag


I din roll som gruppchef driver du avdelningen framåt genom att främja samarbete, coacha och utveckla medarbetare. Du har personalansvar för ca 25 medarbetare vilket bland annat innebär att du ansvarar för uppföljning av nyanställda, medarbetarsamtal och rehabiliteringsärenden. Tillsammans med bitr. avdelningschefer/avdelningschef ansvarar du för lönesättning av medarbetare och ni arbetar med arbetsmiljöfrågor tillsammans.    

Som gruppchef är du direkt underställd bitr. avdelningschefer/avdelningschef. Du varvar ditt gruppchefskap med att arbeta som koordinator på avdelningen då du leder och fördelar det dagliga arbetet. Övrig tid arbetar du kliniskt som sjuksköterska enligt schema. 

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är sjuksköterska med adekvat specialistutbildning samt med erfarenhet av neonatalvård, alternativt barnsjukvård eller intensivvård. Meriterande är att du har en ledarskapsutbildning och har haft liknande uppdrag tidigare.  

Din kompetens


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Att du är bra på att samarbeta, är kommunikativ och har ett stort intresse av ledar- och medarbetarskapsfrågor är egenskaper vi värdesätter högt.

Vi erbjuder


Vi kan erbjuda en tjänst som gruppchef, du får ett 3-årsförordnande som gruppchef med en grundanställning inom din profession. Tjänsten är tillsvidare på heltid.  

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Hör av dig till någon av oss avdelningschefer:  
Anna Restrup 018-617 4130, anna.inglund.restrup@akademiska.se 
Marianne Kjellgren 018- 6172743 marianne.kjellgren@akademiska.se                                                               
Ylva Thernström Blomqvist 018-611 5831, ylva.thernstrom.blomqvist@akademiska.se 
Vårdförbundets representanter Anna Backström och Ylva Ericksson 018-611 5950 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi intervjuar och tillsätter tjänsten fortlöpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.  

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.