Tillbaka

Arbetsterapeut med intresse för smärtrehabilitering

Referensnummer AS1021/2019
Sista ansökan 2019-11-29
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Våra kärnvärden är – ödmjuka, skickliga och långsiktiga – som utgör grunden för våra förhållningssätt för medarbetarskap och ledarskap. Tillsammans arbetar vi varje dag för att skapa det största värdet för våra patienter. Vill du vara med?

Vår verksamhet


Arbetet innebär att i multiprofessionellt öppenvårdsteam arbeta med rehabilitering av långvarig smärta. Smärtrehabilitering sker ofta i grupp och är inriktad på beteendeförändring. Arbetsterapeutens insatser syftar till att hjälpa individen till hållbara förändringar för en fungerande vardag inom aktivitetsområdena boende, arbete, fritid och studier. Teori varvas med praktisk tillämpning av vardagliga och skapande aktiviteter, allt för att stödja patienten att uppnå sina mål och öka sin livskvalitet. Inom verksamheten ingår utvecklingsarbeten som en självklar del.

Arbetet ställer krav på både samarbetsförmåga och självständighet. Sedan första oktober är vi samlokaliserad med rehabiliteringsverksamhet inom hjärnskador och neurologiska sjukdomar samt team för sömnutredning på Specialistrehabiliteringsenheten på Genetikvägen. Inom tjänsten kan det även bli aktuellt med arbete på sjukhusområdet och inom närliggande avdelningar. 

Ditt uppdrag


Att vara arbetsterapeut på Akademiska sjukhuset är ett stimulerande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Här kan du räkna med ett varierande arbete med utmanade arbetsuppgifter i en lärande miljö. Vi har ett introduktionsprogram som anpassas efter dina förutsättningar. En individuell kompetensplan görs årligen med närmaste chef. Kunskapsutveckling sker även genom professionsmöten, där arbetsterapeuter utbyter kunskap och erfarenhet, liksom genom nätverk och tvärprofessionella möten.

Dina kvalifikationer


Du som söker är legitimerad arbetsterapeut och vill vara med och påverka framtidens rehabilitering. Du vill arbeta i en dynamisk verksamhet med blicken framåt. Erfarenhet av smärta, KBT och rehabilitering samt intresse av skapande aktiviteter är meriterande såväl som magisterexamen och specialistkompetens.

Din kompetens


Du bör kunna förhålla dig till och se möjligheter i förändringar, vara lösningsfokuserad och ha god förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Du sätter alltid patienten i fokus och är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Du är en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Du känner igen dig i sjukhusets kärnvärden.  Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef: Siri Jareborg 018-611 52 60
Facklig kontaktperson Sveriges Arbetsterapeuter: Carina Sandström 018-611 68 65

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.