Tillbaka

Biträdande överläkare till njurmedicin

Referensnummer AS1019/2019
Sista ansökan 2019-11-28
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Njursektionen är en del av verksamhetsområde Specialmedicin, Hud och Reumatologi vid Akademiska sjukhuset. Sektionen består av vårdavdelning, njurmottagning och två dialysmottagningar. Vi tar hand om patienter med akut och kronisk njursjukdom både inneliggande på vår vårdavdelning och i öppen vård på njurmottagningen. På dialysavdelningarna behandlar vi knappt 100 patienter i bloddialys här görs även plasmaferes. Vi har också 25–30 patienter i påsdialys. Utredning av patienter inför njurtransplantation och uppföljning av njurtransplanterade är en viktig del av vår verksamhet. Handläggningen av njurtransplanterade patienter sker i nära samarbete med transplantationskirurgen. Vidare behandlar vi även barn med dialys och samarbetar med barnnefrologen. Vid sidan av njursjukvård på läns och regionnivå är forskning och undervisning av läkarstudenter ett viktigt uppdrag för sektionen. För närvarande består sektionen av 4 överläkare, 3 specialistläkare och 4 ST-läkare.

Till sektionen söker vi nu en biträdande överläkare.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är specialistläkare i njurmedicin och invärtes medicin. Du bör ha intresse och kunskap inom hela det njurmedicinska området, gärna med inriktning mot peritonealdialys hos barn och vuxna. Dokumenterat engagemang för utbildning och undervisning är meriterande. Vi ser gärna att du har intresse för medicinskt utvecklings- och förbättringsarbete och administrativa ledningsuppdrag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, förmåga till interprofessionell samverkan och teamarbete samt lokal anknytning.

Din kompetens


Vi lägger stor vikt vid hur du är som person. Vi värdesätter att du har lätt för att samarbeta, är lyhörd och har en god förmåga att kommunicera. Du har god pedagogisk förmåga, intresse för handledning och utbildning och din samarbetsförmåga är god. För tjänsten krävs att du som söker uppfyller Akademiska sjukhuset meritkrav för biträdande överläkartjänst.

Vi erbjuder


En tillsvidareanställning på heltid vid njursektionen. Tillträde enligt överenskommelse. I tjänsten ingår deltagande i njurberedskapen.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Sektionschef Jan Melin, 018–611 39 56
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven. De handlingar vi behöver förutom CV och personligt brev är doktorsavhandling, läkarlegitimation och specialistbevis. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska Sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansök

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.