Tillbaka

Laboratorieingenjör/Kemist

Referensnummer AS1017/2019
Sista ansökan 2019-11-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde akademiska laboratoriet

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Inom klinisk kemi och farmakologi är vi cirka 140 medarbetare och vi utför cirka 7 miljoner analyser per år. Laboratoriet är ackrediterat.

Ditt uppdrag


Inom klinisk kemi och farmakologi kommer du att ha en huvudsaklig inriktning mot kemi och immunkemiska metoder med mest fokus på immunkemi. Du kommer delta i arbetet med driftsättning av vår nya dygnet-runt plattform under 2020 samt senare eventuellt ansvara för en del av instrumenteringen på automationen.

Dina arbetsuppgifter kan bestå av följande:
- upphandling och inkörning av instrument
- uppföljning av kvalitetssäkringssystem
- utveckla, utvärdera och implementera metoder
- följa den tekniska utvecklingen inom området samt medverka till att nya rön av betydelse för verksamheten omsätts i det praktiska arbetet
- medverka vid felsökning och tillsyn av metoder och apparatur
- parametersättning av laboratorieinformationssystem
- medverka i kontaktnätverk med interna och externa aktörer

Dina kvalifikationer


Vi söker en laboratorieingenjör alternativt en kemist eller annan person med likvärdig kompetens. Erfarenhet från sjukhuslaboratorium är starkt meriterande. Meriterande är också arbete med immunkemiska metoder (instrument, ELISA, RIA etc).

Din kompetens


Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, där trevligt bemötande och god samarbetsförmåga värderas högt. Du har en positiv attityd och ett flexibelt förhållningssätt. 

Vi erbjuder


Tillsvidare, heltidsanställning på klinisk kemi och farmakologi. Arbetstider är kontorstider och provanställning kan tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Sektionschef Christina Andersson, 018-611 39 29 29
Medicinskt ledningsansvarig läkare Torbjörn Åkerfeldt, 018-611 42 72
Facklig representant för Sveriges ingenjörer Anders Edström, 018-611 10 17

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval, intervjuer och tillsättning av tjänsten kan komma att ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.