Tillbaka

Operationssjuksköterskor till neurooperation

Referensnummer AS257/2019
Sista ansökan 2019-11-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde klinisk neurofysiologi, neurokirurgi , neurologi samt stroke

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Välkommen att bli en del av vårt intressanta arbetsområde neurokirurgi. Vi är en av sex neurokirurgiska kliniker i Sverige och vi utför ca 2200 operationer per år, varav en tredjedel är akuta. Vid kliniken utförs huvudsakligen skall- och ryggkirurgi men även en viss perifer nervkirurgi. Vi har sedan 2012 även en riksspecialitet med kraniofacial kirurgi. På jourtid bistår vi även öron-, näsa-, hals- och plastikkirurgi. Avdelningen har fem operationssalar med högteknologisk utrustning. Under hösten 2019 och i början av 2020 öppnar vi ytterligare en operationssal, en högteknologisk intraoperativ MR sal där en mycket avancerad neurokirurgi kommer att bedrivas. Vi söker därför två stycken operationssjuksköterskor till vår operationsavdelning då verksamheten kommer att öka.

Ditt uppdrag


Som operationssjuksköterskor på vår klinik blir du en del av ett team där du huvudsakligen assisterar vid skall- och ryggkirurgi men även viss perifer nervkirurgi och kraniofacial kirurgi. På jourtid bistår vi även vid öron-näsa-halskirurgi och plastikkirurgiska operationer. Den nya intraoperativa MR salen innebär också nya spännande arbetsuppgifter. Vår ambition är att du som medarbetare skall kunna utvecklas och höja din spetskompetens med oss. Vi har individuell inskolning med mentorer som bistår hela tiden.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning i operationssjukvård. Vi välkomnar erfarna samt nyutbildade operationssjuksköterskor som vill vidareutvecklas inom sitt yrke. Du bör ha ett intresse för vårt verksamhetsområde samt vara öppen för att lära dig nya saker då vi kan ha långa ingrepp i samarbete med andra kirurgiska specialiteter. Förutom instrumentering finns det ett antal arbetsområden att fördjupa sig inom.

Vi erbjuder


Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid. Vi har ”dygnet runt” bemanning med 3-skifts rotationsarbete. Tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?


Avdelningschefer:
Karin Dickson, 018-611 45 84
Tore Jansson, 018-611 45 87
Facklig kontaktperson, Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kommer att ske fortlöpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.