Tillbaka

Nyexaminerad sjuksköterska till akutmottagningen för vuxenpsykiatri

Referensnummer AS1007/2019
Sista ansökan 2020-01-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Akutmottagning för vuxenpsykiatri och psykiatriska akutvårdsavdelningen, Psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Akut- och konsultpsykiatrin har ett övergripande ansvar för akutverksamheten och konsultationsverksamheten mot övriga sjukhuset. Akutmottagningen för vuxenpsykiatri har jourverksamhet dygnet runt. Till akutmottagningen hör även en psykiatrisk akutvårdsavdelning (PAVA) med tolv vårdplatser samt ett mobilt team. Vi kan erbjuda en stimulerande arbetsplats där tempot stundtals kan vara högt och ingen dag är den andra lik.

Du kommer att bli en del i en väldigt fin personalgrupp, vi har under lång tid lagt stort fokus på att göra bra rekryteringar vilket resulterat i att vi nu har en personalgrupp av världsklass. Här får du både vänner och kollegor. Vi som chefer är lyhörda på personalens behov och önskemål, vi tycker att det är väldigt viktigt att vår personal trivs och att de tycker att det är roligt att komma till jobbet.

Ditt uppdrag


Som nyanställd sjuksköterska erbjuds du en individanpassad introduktion och kommer att börja din anställning med arbete på PAVA. När du blivit varm i kläderna och känner dig redo så kommer du att skolas in på mottagningen och kan därefter växla mellan sluten- och öppenvård. På PAVA ansvarar du för omvårdnadsarbetet i ett vårdteam tillsammans med skötare och läkare. Du kommer att ha en viktig roll i omvårdnadsarbetet och arbetar nära patienten där patientcentrerad vård står i fokus. Vi arbetar motiverande med patienterna och det motiverande och stöttande samtalet är en central del i vården. Arbetet på avdelningen är omväxlande med ett mycket brett spektrum av patientkategorier och psykiatriska diagnoser. Här kan du räkna med ett varierande arbete med utmanade arbetsuppgifter. Till såväl akutmottagningen som PAVA hör också en tillgänglig läkarbemanning dygnets alla timmar. Då PAVA dagar och kvällar bemannas av två stycken sjuksköterskor per pass, samt ytterligare en sjuksköterska på akutmottagningen så kommer du alltid att ha en kollega att vända dig till och få stöd av.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska med ett intresse för omvårdnad och ett intresse för psykiatri som inriktning. Vi kan erbjuda spännande och utvecklande arbetsuppgifter i en dynamisk verksamhet för dig som är nyexaminerad sjuksköterska. Arbetet förutsätter att du har ett gott bemötande och att du kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra i ett växlande arbetstempo.

Din kompetens


Du ska ha en god förståelse för omvårdnad samt respekt för människors lika värde och en ödmjukhet inför människors olika förutsättningar. Vi ser det som en självklarhet att du alltid har ett gott bemötande, såväl mot dina medarbetare som mot patienter. Du är en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Har du detta kombinerat med nyfikenhet, noggrannhet och en vilja att utvecklas så hade du passat in i vår arbetsgrupp som handen i handsken.

Varför ska du välja att jobba hos oss?


Vi erbjuder dig möjlighet att jobba på en trygg arbetsplats som ger stort utrymme för personlig och professionell utveckling. Stämningen präglas av en trevlig arbetsmiljö där vi tillsammans ser till att patienterna får den bästa möjliga vården. Parallellt med detta kommer du även att få möjlighet till stöd och mentorskap från någon av våra rutinerade sjuksköterskor.

I framtiden ser vi mycket positivt på att du vidareutbildar dig till specialist inom psykiatri.

Vi erbjuder


Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Jonas Nilshed 018-617 25 45
Facklig kontaktperson för Kommunal nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan som du skickar via länken nedan. Urval och intervjuar sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.