Tillbaka

Dietist till barnnutritionsavdelningen

Referensnummer AS1005/2019
Sista ansökan 2019-11-21
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Barnnutritionsavdelningen tillhör barnsjukvårdens multidisciplinära team med sju olika yrkeskategorier. På barnnutritionsavdelningen arbetar legitimerade dietister och i mjölkköket, som är en del av verksamheten, finns även en barnsköterska och en undersköterska. Verksamheten riktar sig till samtliga avdelningar på Akademiska sjukhuset där barn och ungdomar som behöver kostbehandling och/eller nutritionsstöd finns. Vi möter också familjer som kommer till Akademiska barnsjukhusets mottagningar. Där arbetar vi vanligtvis i team runt barnet.  

Ditt uppdrag


Du kommer att ansvara för nutritions- och kostbehandling för barn och föräldrar individuellt och i grupp, liksom medverka i fortbildning och utbildning för olika personalkategorier. Du träffar både polikliniska och inneliggande patienter på Barnsjukhuset och ger individuella kostråd till barn och ungdomar med olika sjukdomstillstånd. Optimal tillväxt är målet för samtliga barn och ungdomar och därför behöver energi- och näringsbehov individanpassas, följas upp och justeras allt eftersom barnen växer. Utgångspunkten är att göra så små förändringar som möjligt i familjens ätande och att barnet, så långt det går, ska kunna äta som sina jämnåriga. 

Dina kvalifikationer


Du som söker är legitimerad dietist. Erfarenhet av dietistverksamhet inom barnsjukvård/barnhälsovård, vana att undervisa, vidareutbildning inom barnnutrition samt magisterexamen är meriterande. Du har förmåga att arbeta självständigt och i grupp. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Vi erbjuder


Vi erbjuder ett vikariat med tillträde 2020-01-20 eller enligt överenskommelse under tiden ordinarie dietist är föräldraledig dock längst till 2020-11-30.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Christine Gibson, 018-611 02 51 
Facklig företrädare för Naturvetarna/SACO Hanna Edin, 018-611 10 79 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.