Tillbaka

Psykolog till rehabiliteringsmedicinska mottagningen

Referensnummer AS1002/2019
Sista ansökan 2019-11-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Rehabilitering och Smärtcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Verksamhetsområdet har två huvudinriktningar: rehabiliteringsmedicin och smärta. Inom sektionen för rehabiliteringsmedicin sker arbetet både på inneliggande avdelning såväl som på öppenvårdsmottagning. I huvudfokus står rehabilitering vid hjärnskador och neurologiska sjukdomar.

Arbetet på rehabiliteringsmedicinska mottagningen sker övergripande i multidisciplinära team. Det finns två team med inriktning mot rehabilitering vid hjärnskador, samt två team med inriktning mot rehabilitering vid neurologiska sjukdomar. Utöver detta finns också en körkortsmottagning, en sexologmottagning, samt en tonusmottagning. Dessa verksamheter är sedan några veckor samlokaliserade med team för smärtrehabilitering och sömnutredning i nya lokaler på Specialistrehabiliteringsenheten i Ultuna.

Inom verksamhetsområdet finns en grupp om sammanlagt ca 20 psykologer. Psykologerna bedriver ett aktivt utvecklingsarbete och verksamhetsområdet har en tydlig forskningsinriktning.

Ditt uppdrag


I din roll kommer du i första hand att arbeta i ett av teamen för rehabilitering av hjärnskador – ett arbete som är både teambaserat och har många självständiga inslag. Den övergripande ramen för arbetet på Rehabiliteringsmedicinska mottagningen befinner sig i en förändringsfas med syftet att tydligare erbjuda målinriktade och avgränsade rehabiliteringsperioder förankrade i en rehabiliteringsplan. Exempel på arbetsuppgifter för psykologen inom denna ram är:

  • bedömningar av rehabiliteringspotential och rehabiliteringsbehov
  • neuropsykologiska utredningar, t.ex. av kognitiv funktion och körförmåga
  • psykoedukation kring lätta hjärnskador och deras konsekvenser
  • kognitiv rehabilitering, tex genom utformande av strategier för att hantera vardagen vid kognitiva nedsättningar
  • stöd vid insikt i, acceptans för, samt anpassning till, nya livsomständigheter
  • målinriktat förändringsarbete
  • handledning och undervisning, t.ex. av annan personal och psykologkandidater

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad psykolog, gärna med några år i yrket och med erfarenhet av hjärnskador och neuropsykologi. En fördel för att lyckas i denna roll, t.ex. för att kunna balansera teamarbetet med de självständiga inslagen, är ingående kunskap om lätta hjärnskador. Detsamma gäller erfarenhet av arbete med avgränsade kontakter, t.ex. i rehabprogram, på vårdcentral, i företagshälsovård, samt i korta terapeutiska kontakter med fokus på insikt, acceptans och förändringsarbete. Andra erfarenheter av värde kan vara arbete med therapeutic assessment, arbets/miljömedicin och beteendemedicin. Intresse för utvecklingsarbete/forskning värderas högt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning på 100% med start enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef (psykologer) Jonas Engman 018-617 03 91 e-post: jonas.engman@akademiska.se
Facklig kontaktperson Psykologförbundet nås via växeln 611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är ute.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.