Tillbaka

Forskningssjuksköterska inom organtransplantation

Referensnummer AS997/2019
Sista ansökan 2019-11-18
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Kirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Sektionen för Transplantationskirurgi är en del av verksamhetsområdet kirurgi.
I verksamheten ingår transplantation av njurar, bukspottkörtlar och öar (insulinproducerande celler). Vi söker nu en forsknings- och kontaktsjuksköterska med intresse för transplantation.

Ditt uppdrag


Som forskningssjuksköterska kommer du att arbeta med kliniska studier inom njur- och ö-transplantation. Du deltar aktivt i allt praktiskt studiearbete före, under och efter transplantationer under veckans alla dagar tillsammans med tre andra forskningssjuksköterskor.

I arbetet ingår också administration och uppföljning av studiepatienter. På sikt kommer du även att undervisa våra medarbetare på verksamhetens olika avdelningar. Du kommer som kontaktsjuksköterska att koordinera och delta i sektionens kliniska ö-transplantationer, samt ansvara för uppföljning av dessa patienter.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med intresse för transplantation. Tidigare erfarenhet av kliniskt forskningsarbete är inget krav, vi ger dig all nödvändig utbildning. Erfarenhet av transplantationssjukvård och/eller diabetessjukvård är meriterande. För oss är det viktigt att du vill arbeta med både patientnära och administrativa uppgifter samt besitter förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du blir en viktig resurs för utvecklingsarbetet inom vår transplantationsverksamhet och vi ser gärna att du tillför nya tankesätt och vill arbeta långsiktigt.

Vi erbjuder


Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning. Provanställning under sex månader kan komma att tillämpas. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Beredskap ingår i tjänsten.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Överläkare Bengt von Zur-Mühlen, 076-832 98 04
Avdelningschef Nina Wennergren, 018-611 46 68
Facklig kontaktperson Vårdförbundet: Anna Högvall, 018-611 71 25

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.