Tillbaka

Sektionschef till neurosektionen vid bild- och funktionsmedicinskt centrum

Referensnummer AS995/2019
Sista ansökan 2019-11-25
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Bild- och funktionsmedicinskt centrum

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Inom verksamhetsområde Bild- och funktionsmedicinskt centrum (BFC) är vi idag cirka 300 medarbetare. Vi utför undersökningar med hjälp av röntgen, ultraljud, datortomografi (DT), magnetresonanstomografi (MR), positronemissionstomografi (PET), nuklearmedicin och intervention. Här utförs också avancerad interventionsdiagnostik och behandling. Med flera professurer och docenturer knutna till verksamheten finns stora möjligheter till forskning, utveckling och handledning.

Det personliga bemötandet står i fokus liksom våra kärnvärden ödmjukhet, skicklighet och långsiktighet. De genomsyrar det dagliga arbetet och beskriver hur vi förhåller oss till varandra, både när det gäller patienter och kollegor.

Just nu söker vi en sektionschef till Neurosektionen vid Bild- och funktionsmedicinskt centrum. Här finns stora möjligheter att vara med och påverka arbetet och den kliniska utvecklingen. Vill du vara med?

Ditt uppdrag


Som sektionschef ansvarar du för cirka 10–15 läkare och i uppdraget ingår ekonomi-, personal- och verksamhetsansvar. Chefsuppdraget förväntas ligga på upp till 50% av din tjänst och övrig tid kan du ägna åt klinisk verksamhet.

Dina kvalifikationer


Du ska ha specialistkompetens inom radiologi/bild- och funktionsmedicin, samt goda erfarenheter inom neuroradiologi. Du som söker har dokumenterad ledarskapserfarenhet och trivs i rollen som ledare. Medicinskt ansvars- eller kunskapsområde och/eller dokumenterade kliniska handledar- och undervisningsmeriter är meriterande. Forskningsmeriter och disputation är meriterande. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper, där en god samarbetsförmåga värderas högt.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning inom din grundprofession och ett treårigt chefsuppdrag. Heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Vi erbjuder en levande och dynamisk miljö med goda möjligheter till utveckling och utrymme för individuellt inflytande. Verksamheten är väl fungerande med många spetsområden och hög diagnostisk kvalitet. Vi expanderar och delar av vår verksamhet har flyttat in i nybyggda lokaler, med ny världsledande utrustning.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef Adel Shalabi: tel. 018-611 47 91, adel.shalabi@akademiska.se
Facklig representant Uppsala Allmänna Läkarförening nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.