Tillbaka

Specialistläkare till sektion klinisk immunologi och transfusionsmedicin

Referensnummer AS994/2019
Sista ansökan 2019-11-18
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Just nu söker vi specialister till vår verksamhet. Vi söker dig som är intresserad och aktivt vill vara med i utvecklingen inom vårt laboratoriemedicinska område.

Vår verksamhet


Klinisk immunologi- och transfusionsmedicin är en sektion vid Akademiska laboratoriet som tillhandahåller dygnet runt laboratorieservice och medicinsk kompetens inför blodtransfusioner och cellterapi samt förberedelser inför organtransplantationer. Forskning och utveckling bedriver vi i samarbete med Uppsala Universitet. Vår verksamhet består av två specialområden: Klinisk immunologi (autoimmunitet och allergi och cellulär immunologi) och Transfusionsmedicin (blodtransfusion och blodgivning).

Ditt uppdrag


Vid sektionen bedrivs bland annat följande:

  • Urval och omhändertagande av blodgivare
  • Framställning och kontroll av blodkomponenter, blodstamceller och Langerhanska ö-celler för transplantation
  • Utredningsarbete och laboratorieundersökningar inför transfusion av blod, transplantation av organ, vävnader och celler
  • Autoimmundiagnostik, allergiutredningar samt utredningar angående immundefekter
  • Patientbehandlingar med aferesteknik

Vi har regelbundna ronder tillsammans med flertal kliniker. Sektionen bistår andra landsting i regionen, även under jourtid. Ansvaret för beredskapsjour tas en vecka i taget och bakjourssystem finns. Vi ställer upp för varandra så att livspusslet kan lösas för os alla oavsett var i livet vi befinner oss. Läkararbetet, som är mycket självständig, innebär också forskning och utveckling av tekniker och rutiner, så stor självständighet och drivkraft, såväl i den klinisk vardag som i vetenskapliga sammanhang är viktig. Att få arbeta i en stimulerande och trivsam miljö är viktigt för att nå resultat, både kliniskt och vetenskapligt.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistexamen inom Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin eller enligt äldre examen bara i Transfusionsmedicin. Vi kan även tänka oss att anställa en som inom nära framtid blir specialist, men då som ST-läkare i väntan på att bli specialist. Om du trivs med att utveckla nytt, tänka i nya banor och trivs med att arbeta självständigt kommer du att passa bra i vårt team. Du förstår också kvalitetens betydelse och vad det innebär för en ackrediterat verksamhet. Arbetet kräver god kommunikationsförmåga då det innebär mycket samarbete med klinikens övriga personal. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.
Är du även ödmjuk och ansvarstagande kan Akademiska sjukhuset vara rätt utmaning för dig.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Jour- och beredskapstjänstgöring ingår.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Sektionschef Marja-Kaisa Auvinen tel 018-611 91 64
Specialistläkare Torsten Eich tel. 018-611 38 92
ST-läkare Anna Wiberg tel. 018-611 41 94

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.
OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven. De handlingar vi behöver förutom CV och personligt brev är läkarlegitimation och specialistbevis. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska Sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.