Tillbaka

Avdelningschef till blodcentralen

Referensnummer AS993/2019
Sista ansökan 2019-11-25
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet, Klinisk immunologi och transfusionmedicin

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Akademiska laboratoriet svarar för kvalificerad medicinsk diagnostik, rådgivning, forskning, utveckling och utbildning. Vi är indelade i fem olika sektioner som tillsammans är verksamma inom tio olika laboratoriemedicinska kunskapsområden – transfusionsmedicin, immunologi, kemi, farmakologi, bakteriologi, virologi, vårdhygien, patologi och cytologi samt genetik. Våra kunder finns framför allt i Uppsala län och i vår mellansvenska region. Akademiska laboratoriet är en verksamhet i ständig förändring. Sammanlagt är vi ca 500 anställda med verksamhet på Akademiska sjukhuset och Lasarettet i Enköping samt i vår blodtrailer. Till sektionen för Klinisk immunologi och transfusionsmedicin som är en del av Akademiska laboratoriet söker vi nu en avdelningschef. Transfusionsmedicin består av två avdelningar, Immunhematologi och Hemoterapi. Nu söker vi en avdelningschef till avdelningen för Immunhematologi. Det är en avdelning med dygnet runt verksamhet som sköter blodgruppsserologiska analyser, som blodgrupperingar, förenlighetsprövningar och utredningar av transfusionsreaktioner och levererar blod för transfusioner och har ett nära samarbete med närliggande landsting. Immunhematologi arbetar nära och integrerat med Hemoterapi verksamheten där tappning av blodgivare samt framställning av blodkomponenter för transfusion och läkemedelstillverkning sker.

Ditt uppdrag


Som avdelningschef är du direkt underställd sektionschefen och ingår i sektionens ledningsgrupp. I nära samarbete med sektionschef och medicinsk ledningsansvarig läkare har du ansvar för ekonomi, personal och verksamhet på din avdelning. Du leder, följer upp och är i högsta grad delaktig i att utveckla verksamhet och medarbetare inom Immunhematologi. Några viktiga fokusområden för dig som avdelningschef är en välfungerande bemanning och stödjande ledarskap samt arbete med ständiga förbättringar och utveckling.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som kan leda och coacha en grupp av kunniga medarbetare. Du har hög förmåga att samarbeta, du är tydlig i dina budskap och kan genomföra förändringar effektivt. Vi kommer att lägga stor vikt på dina personliga egenskaper. Kunskaper om laboratoriets kärnområden är viktigt och ledarskapsutbildning är meriterande

Vi erbjuder


Du erbjuds ett tidsbegränsat chefsförordnande som avdelningschef och tillsvidare anställning inom din profession. Tillträde enligt överenskommelse, dock senast 2020-03-01.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Sektionschef Marja-Kaisa Auvinen, marja-kaisa.auvinen@akademiska.se
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.