Tillbaka

Arbetsterapeut inom handkirurgi

Referensnummer AS992/2019
Sista ansökan 2019-11-18
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Rehabilitering och smärtcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Till verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrums mottagning inom handkirurgi söker vi nu en arbetsterapeut.

Arbetsterapeuterna på Akademiska Sjukhuset arbetar inom många olika verksamheter över hela sjukhuset och träffar patienter i både slutenvård och öppenvård. Eftersom Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus med uppdrag att bedriva sjukvård och forskning får du också möjligheten att vara med och utveckla vården för våra patienter.

Att vara arbetsterapeut på Akademiska sjukhuset är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Du blir också en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra, samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Introduktionen anpassas efter dina förutsättningar och du blir erbjuden en handledare/kontaktperson. En individuell kompetensplan görs årligen med närmaste chef. Kunskapsutveckling sker även genom månatliga professionsmöten, där arbetsterapeuter utbyter kunskap och erfarenhet, liksom genom nätverk och tvärprofessionella möten.
Du får tillgång till Akademiska Sjukhusets Friskhus med gym, gruppträning och träningsrådgivning mm.

Ditt uppdrag


Arbetet innebär kliniskt mottagningsarbete inom handrehabilitering. Dina arbetsuppgifter kommer att vara konservativ, pre- och postoperativ träning och behandling i nära samarbete med Handkirurg och övriga personalkategorier på mottagningen. Patientarbetet sker till största delen polikliniskt. Handkirurgen tar emot patienter från regionen och från C-län. Till mottagningen kommer patienter i alla åldrar med allt ifrån medfödda skador i händerna till akuta trauman. Arbetsuppgifterna innefattar framför allt ortostillverkning och anpassning/utprovning av prefabricerade stöd, men även individuell handträning, anpassning av hjälpmedel och känselmätning. Kvalitets- och utvecklingsfrågor ingår som en del i arbetet.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som vill arbeta i en dynamisk verksamhet under ständig utveckling. Du bör vara flexibel, lösningsfokuserad och ha god förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut med lång erfarenhet av handkirurgisk rehabilitering. Du har god kunskap om anatomi och biomekanisk kunskap gällande övre extremiteten. Du har stor vana vid ortostillverkning och gillar att arbeta i ett högt tempo.

Vi tror att du har intresse för kliniskt utvecklingsarbete. Har du dessutom en magisterkompetens är det meriterande. Du sätter alltid patienten i fokus och är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Du är inte bara en skicklig arbetsterapeut, utan också en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100% med tillträde 10/1-2020 eller enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Åsa Liljenäs asa.liljenas@akademiska.se 018-611 93 68
Facklig kontaktperson Sveriges Arbetsterapeuter Kari Akre Roos nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Sök gärna så snart som möjligt eftersom intervjuer kommer att ske fortlöpande och tillsättning av tjänsten kan komma att ske innan ansökningstidens slut.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.