Tillbaka

Undersköterska till klinisk kemi och farmakologi

Referensnummer AS990/2019
Sista ansökan 2019-11-15
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Klinisk kemi och farmakologi (KKF) är en del av verksamhetsområdet Akademiska laboratoriet. Vi har verksamhet på Akademiska sjukhuset i Uppsala och på Lasarettet i Enköping och utför diagnostik dygnet runt. Klinisk kemi och farmakologi analyserar olika kroppsvätskor, till exempel blod och urin, för att påvisa sjukliga förändringar i kroppens olika organ. Analyserna är snabba och kvalitetssäkrade i syfte att effektivisera sjukvårdens processer samt att stödja forskning och utveckling. Inom KKF arbetar ca 140 medarbetare och vi söker nu en undersköterska till vår provmottagning.

Ditt uppdrag


Som undersköterska hos oss kommer du främst att arbeta i vår provmottagning. KKF tar emot ca 6500 provrör per vardagsdygn och de huvudsakliga arbetsuppgifterna består av mottagning och uppackning av provlådor och rörpost samt hantering av prov såsom centrifugering, märkning, provskickning och avhällning. Alla arbetsuppgifter kräver att man arbetar i vårt laboratorieinformationssystem FlexLab Kemi samt även till viss del i patientjournalen Cosmic. Det ingår också att lära sig hantera instrument för provfördelning samt att ladda och hantera prover i vår automationsbana. Alla arbetsmoment kräver förståelse och kunskap kring preanalys, tex hur prover påverkas av transport, temperatur, hållbarhet efter provtagningstid, felkällor vid provtagning mm. Det kan också bli aktuellt med placering inom vår provtagningsverksamhet där venös och kapillär provtagning utförs.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är utbildad undersköterska. Vi ställer som krav att du har erfarenhet av provtagning samt tidigare erfarenhet av att arbeta på laboratorium eller med patientnära analysarbete på tex vårdcentral eller vårdavdelning.

Din kompetens


Du bör vara flexibel samt ha god förmåga att hantera stressiga situationer och olika typer av människor, både vuxna och barn. Du bör också ha intresse för teknik och IT. Vi kommer lägga stor vikt vid personlighet lämplighet. Du är strukturerad och noggrann och organiserar ditt arbete väl. Egenskaper du bör ha är god förmåga att samarbeta och hög servicekänsla då arbete i provmottagningen innebär att vara ansiktet utåt mot våra kunder.

Vi erbjuder


Vi erbjuder ett vikariat på heltid under 6 månader med möjlighet till förlängning. Tillträde 2 december 2019 eller enligt överenskommelse. Arbetstiden är förlagt till vardagar dagtid men även helgtjänstgöring dagtid kan bli aktuellt.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Anna Flood, 018-611 42 20
Avdelningschef Veronica Persson, 018-611 42 29
Facklig kontaktperson, Kommunal, nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.  Urval- och tillsättning kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.