Tillbaka

Ambulansdirigent till sjukvårdens larmcentral

Referensnummer AS988/2019
Sista ansökan 2019-11-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Ambulanssjukvård

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


I maj 2015 öppnades Sjukvårdens Larmcentral för invånarna i Region Uppsala och Västmanlands läns landsting och sen december 2017 ingår även Region Sörmland i samarbetet. Sjukvårdens Larmcentral har ansvaret för prioritering och dirigering av länens samtliga ambulanser och vi betjänar cirka 930 000 invånare. Centralerna finns i Uppsala, Västerås och Eskilstuna. Vårdkedjan börjar vid det första telefonsamtalet in vilket ofta handlar om ett vidarekopplat 112-samtal. I samband med besvarande av samtal görs en kvalificerad medicinsk bedömning. Sjukvårdens Larmcentral var nominerad till Guldskalpellen 2017.

Ditt uppdrag


Som ambulansdirigent ansvar du för att larma och koordinera länets ambulanser till hjälpsökande och mellan olika vårdinrättningar.  Du kommer att hantera plötsliga och allvarliga situationer och måste kunna agera snabbt utifrån rådande omständigheter men också kunna planera ur ett långsiktigt perspektiv med de resurser som finns att tillgå. I arbetet kommer du att hamna i situationer där du måste utföra flera saker samtidigt.

Dina kvalifikationer


Du kan ha en bakgrund som undersköterska, ambulanssjukvårdare eller ambulansdirigent. Tidigare erfarenhet av arbete inom kommunikationscentral/ambulanssjukvård är meriterande. Radio/telefonkommunikation och ärendehantering sker i en digital plattform vilket gör att du måste kunna hantera IT-system samt behärska det svenska språket fullt ut i tal och skrift.

Din kompetens


Vi söker dig som är snabbtänkt och har en god simultanförmåga.

Vi erbjuder


Vi kan erbjuda dig en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är på 50% och innebär dag/kväll och helgarbete. Vi tillhandahåller en introduktionsutbildning.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef David Amour, 018-611 09 11, david.amour@akademiska.se
Facklig kontaktperson Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.