Tillbaka

Utbildningssekreterare

Referensnummer AS981/2019
Sista ansökan 2019-11-15
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Verksamhetsområde psykiatri har cirka 800 medarbetare och är indelat i fem sektioner. Forskning och undervisning är integrerade delar i verksamheterna. Vi tar tillvara innovationer och idéer och arbetar aktivt för att bedriva god vård. Verksamheten bedrivs sedan 2013 i nya lokaler på sjukhusområdet centralt i Uppsala samt vid mottagningar i Enköping, Bålsta och Tierp. Att arbeta på Akademiska sjukhuset är ett betydelsefullt och utvecklande arbete. Du får arbeta på ett specialistsjukhus med fokus på patienten men även på forskning och utbildning. Dessutom strävar vi alltid efter att vara en attraktiv arbetsplats med engagerade kollegor och ett gott ledarskap. Vi värnar om- och förstår vikten av, balansen mellan ditt arbetsliv och din fritid.

Vill du möta utmaningar, ha varierande arbetsuppgifter och få möjligheten att växa? Det kan du få hos oss – ett specialistsjukhus och en arbetsplats där vi tror på att ditt engagemang och din kunskap skapar ett bättre liv. Du är viktig. Inte bara för våra patienter, utan också för oss och vår framtid. 

Ditt uppdrag


Verksamhetsområde psykiatri har många sektionsövergripande utbildningar, i bland annat psykiatriska tillstånd, suicidprevention, hot- och våld mm. I samarbete med biträdande verksamhetschef planerar och administrerar du dessa utbildningar. I arbetet förekommer både kvalificerade arbetsuppgifter som att värdera utbildningsbehov, utbildningsgivare och skapa behovsanpassade utbildningsformer, inte minst genom webbaserad inlärning, och enklare arbetsuppgifter såsom lokalbokning, allmän administration och utvärderingshantering. Utbildningsschema för exempelvis AT-läkare görs av utbildningssekreterare i samarbete med AT- studierektor. Viss ekonomihantering ingår, såsom mottagarattestering av fakturor och projektmedelshantering. Tjänsten innebär också att vara huvudadministratör för psykiatrin i region Uppsalas dokumenthanteringssystem, DocPlus.

Dina kvalifikationer


  • Gymnasieutbildning
  • Mycket goda kunskaper i svenska, både muntligt och skriftligt
  • Mycket god kunskap om administration och god kunskap om utbildningsadministration
  • God kunskap i MS Officepaketet, erfarenhet av serviceinriktad administration
  • Meriterande mer erfarenhet av olika utbildningsplattformar
  • Meriterande med erfarenhet av att administrativt arbete i offentlig verksamhet, särskilt meriterande sjukvård/psykiatri
  • Meriterande med kunskap om webbaserade utbildningar och interaktiv utbildning

Din kompetens


Som utbildningssekreterare behöver du vara noggrann och ansvarstagande. Arbetet innebär både mycket självständigt arbete och samarbete med många olika personer – chefer i verksamheten, medarbetare, föreläsare, kontaktpersoner på resten av sjukhuset och regionen, m fl. Du behöver ha en god förmåga att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Du kommer vara underställd biträdande verksamhetschef Åsa Törnkvist, men ha många kontaktytor med övriga chefer i verksamheten. Vi erbjuder en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Åsa Törnkvist, biträdande verksamhetschef 018-6112091
Agneta Jordeby Jönsson, biträdande verksamhetschef 018-611 36 86
Facklig kontakt nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.